Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Столиця готується до наступного опалювального сезону. Триває випробування тепломереж

28 травня 2021 року, 12:18

У столиці вже розпочали підготовку до наступного опалювального сезону. Триває випробування міських тепломереж. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«У Києві, як ми говорили, вже розпочали підготовку до наступного опалювального сезону. Комунальні служби міста здійснюють огляд тепломереж і проводять гідравлічні випробування. З подачею води під більшим тиском, ніж під час звичайної експлуатації. Через це в деяких проблемних місцях і трапляються аварії. Саме з цих ділянок і розпочнуть ремонтні роботи. На частині аварійних ділянок заміна труб уже триває», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що вісімдесят відсотків тепломереж Києва вкрай зношені, бо в їх ремонт і заміну десятиліттями не вкладали коштів.

«За останні два роки – після повернення теплоенергетичного комплексу в управління громади – місто замінило вже 270 кілометрів труб на тепломережах. І цього року ми продовжуємо модернізацію мереж. Процес, на жаль, не швидкий. Бо столичний теплоенергетичний комплекс – один з найбільших в Європі», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]