Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столиці у вихідні дні почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19

28 травня 2021 року, 12:15

У столиці на базі Міжнародного виставкового центру у вихідні дні почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Завтра, 29 травня, на базі Міжнародного виставкового центру почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. Це – приклад взаємодії соціально відповідального бізнесу з містом. І я дякую власникам виставкового центру братам Ткаченкам за їхню позицію і бажання допомогти місту та державі в боротьбі з коронавірусом. У Центрі вакцинації у вихідні дні щеплення вакциною CoronaVac робитимуть киянам, які зареєструвалися у додатку «Дія». Вакцину надає, нагадаю, Міністерство охорони здоров’я», – сказав мер.

Він повідомив, що загалом у столиці вже вакцинували понад 113 тисяч людей. Це, переважно, – медики, соціальні працівники, вчителі, залучені до проведення ЗНО, паралімпійці та маломобільні громадяни. Вони отримали щеплення вакцинами, які раніше надало Міністерство охорони здоров’я: Covishield, CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca. На сьогодні всі дози для первинної вакцинації використані. І триває ревакцинація.

Віталій Кличко зазначив, що 25 травня столиця отримала чергову партію вакцини CoronaVac. 20640 доз будуть використані для щеплення паралімпійців, правоохоронців, працівників санаторно-курортних закладів та киян, які записалися в лист очікування через додаток «Дія».

Він також повідомив, що в Києві на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги районів працюють 98 додаткових стаціонарних пунктів щеплення, а також 15 мобільних бригад. У них працюють медики, що пройшли спеціальну підготовку. Також місто вже підготувало ще 10 мобільних бригад для роботи на платформі Pfizer. Вони розпочнуть вакцинацію, як тільки в Україні з’явиться ця вакцина у необхідній кількості.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]