Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столиця має намір придбати до 50 нових вагонів метро» (+фото)

06 листопада 2019 року, 17:37

Столиця має намір придбати до 50 нових вагонів метрополітену. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, вітаючи колектив метрополітену з 59-ю річницею заснування підприємства. За його словами, нещодавно Київрада підтримала таке рішення.

«Складно сьогодні уявити, як би жила наша столиця без метрополітену. Адже щодня ви забезпечуєте перевезення 1,5 млн пасажирів. І наше з вами завдання зробити так, щоб кожна поїздка для кожного пасажира була комфортною і швидкою. Цього року завершили капітальний ремонт станції «Святошин». Тепер це сучасна станція зі зручними входами та з ліфтами для пасажирів з інвалідністю і пасажирів з дітьми. І ми будемо продовжувати реконструкцію інших, найстаріших, станцій столичного метро. Бо вони мають виглядати сучасно, гарно і бути зручними», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що столична влада поставила перед собою завдання протягом 2 років ввести в експлуатацію дві нових станції метро на Виноградар – «Мостицьку» та «Проспект Правди».

«Я був там вчора і перевіряв, як триває будівництво. Столичний метрополітен повинен і далі розвиватися, повинні будуватися нові станції. І метро на Виноградар очікують багато киян, які мешкають на житловому масиві», – підкреслив Віталій Кличко.

Віталій Кличко подякував колективу підприємства за сумлінну працю та відданість своїй професії і вручив подяки міського голови найкращим співробітникам столичного метрополітену.

Нагадаємо, 6 листопада 1960 року відбувся запуск перших п’яти станцій київського метро – «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна» та «Дніпро». Сьогодні в 17 структурних підрозділах столичного метрополітену працює майже 8 тисяч фахівців. 68% спеціалістів працюють у шкідливих та особливо шкідливих умовах, 10% – постійно вночі.

Київський метрополітен має 52 станції, зокрема найглибшу в світі – «Арсенальну», що розташована на глибині 105,5 метрів. Щодня в підземці пасажирів перевозять 130 поїздів (822 вагони).

За останніх чотири роки модернізували 135 вагонів метро та реконструювали станції «Лівобережна» і «Святошин».

Привітання колективу Київського метрополітену з 59-ю річницею заснування підприємства

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]