Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Створення Ради ветеранів АТО зробить співпрацю міської влади з ветеранськими організаціями столиці більш ефективною»

25 вересня 2017 року, 16:35

У столиці сформований єдиний колегіальний орган – Рада ветеранів АТО, який допоможе міській владі та ветеранським організаціям більш ефективно взаємодіяти у питаннях виділення землі, компенсацій, надання пільг для киян-учасників АТО. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив після ухвалення рішення про створення Ради.

«Сьогодні у Києві більше 80 організацій учасників АТО. Тож ми ухвалили рішення сформувати єдиний колегіальний орган з ветеранів, з яким будемо вести діалог для вирішення всіх необхідних і важливих питань щодо виділення землі, компенсацій, надання пільг тощо. І створення Ради ветеранів АТО – це важливо для більш продуктивної та ефективної співпраці ветеранів і столичної влади», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що до Ради ветеранів АТО увійдуть 10 районних організацій ветеранів, міська і організації, які опікуються родинами загиблих. До цієї Ради можуть долучатися й інші учасники АТО.

«У 2014 році ми як міська влада почали співпрацю з бійцями-ветеранами 12-го батальйону, які згодом створили у Києві 10 районних організацій і Київську міську спілку ветеранів АТО. Ми разом працювали над наданням соціальних гарантій для учасників АТО, разом запускали процедуру виділення земельних ділянок у Биківні. Міська влада завжди відкрита і ми співпрацюємо з усіх питань з ветеранами АТО, але для більш ефективної співпраці має бути один колегіальний орган, який говоритиме від імені усіх організацій», – зауважив мер столиці.

Він нагадав, що влітку Київрада ухвалила рішення про створення Центру допомоги учасникам антитерористичної операції. Це структура, яка за принципом «єдиного вікна», від імені міста, збиратиме і допомагатиме вирішити всі питання демобілізованих учасників АТО.

«І ветерани не витрачатимуть час та нерви, звертаючись до десятків різних служб. Установа також матиме два нових напрямки роботи. Це взаємодія з ветеранськими та волонтерськими організаціями та співпраця з іншими органами влади і місцевого самоврядування», – розповів мер Києва.

Віталій Кличко також подякував усім присутнім героям, учасникам АТО за їх патріотизм, мужність і силу духу.

«Зі свого боку, столична влада робить усе можливе, аби надати соціальні гарантії для наших військових, а також підтримує сім’ї загиблих в АТО киян. І надалі ми будемо робити все, щоби ефективно вирішувати всі проблемні питання учасників АТО», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]