Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко та мер міста Познань Яцек Яськовяк домовились про співпрацю та розвиток партнерських відносин Києва та Познані

30 квітня 2021 року, 9:00

Київський міський голова Віталій Кличко та мер міста Познань Яцек Яськовяк домовились про співпрацю та розвиток партнерських відносин Києва та Познані. Лист про наміри щодо співпраці обох міст підписали в онлайн-форматі, офіційно закріпивши міцні зв’язки, що тривають протягом останніх років.

Партнерські відносини між містами не припиняються в умовах пандемії, хоча й перейшли у формат онлайн. Так, у 2020 році мер Познані Яцек Яськовяк взяв участь у низці проєків, реалізованих у Києві: виступив онлайн як спікер на Київському інвестиційному форумі, направив відеозвернення до учасників Київського форуму рівних прав і можливостей, привітав мешканців столиці з Днем Європи.

Завдяки спільним зусиллям міських влад ще у 2017 році було відкрито пряме авіасполучення між Києвом та Познанню, а пан Яцек Яськовяк став одним із перших пасажирів цього рейсу.

Також міста неодноразово здійснювали плідні обміни делегаціями у різних сферах, що дозволило Києву імплементувати низку важливих проєктів у туристичній та культурній галузях.

Відповідно до підписаної угоди, міста висловлюють бажання «розпочати діяльність щодо співпраці та розвитку офіційних партнерських відносин із метою сприяння взаємовигідній та довготривалій співпраці на користь підвищення якості життя місцевої громади обох міст».

Київ не вперше підписує таку угоду з іноземними містами. Наразі у столиці разом із Познанню налічується 57 міст-побратимів та міст-партнерів. Подібні договори є важливим інструментом міжнародної дипломатії, і дозволяють здійснювати міжміські обміни делегаціями, створювати спеціальні стипендії для студентів, організовувати спільні майданчики для співпраці бізнесу, реалізовувати спільні інфраструктурні проєкти та проводити багато іншої діяльності на благо громадян столиці України

Підписання згаданої угоди з Познанню стало важливим кроком у зовнішній політиці міста.

 

Довідково.

Познань – п’яте за чисельністю населення місто Республіки Польщі, столиця Великопольського воєводства. Є важливим культурним, освітнім, економічним та політичним центром у Західній Польщі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]