Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко та профільні заступники зустрілись з представниками інвесторів «Аркади»

28 травня 2020 року, 17:59

Мер Києва Віталій Кличко, а також профільні заступники голови КМДА зустрілись із представником забудовника ТОВ «Аркада-будівництво» задля пошуку шляхів вирішення проблеми інвесторів будівництва.

Низка неврегульованих забудовником та Фондом фінансування будівництва (ФФБ створено в АТ АКБ «АРКАДА») питань призвели до того, що інвестори трьох житлових комплексів – «Патріотика на озерах», «Еврика» та «Патріотика» – опинилися в ситуації, вирішення якої потребує консенсусу та спільних зусиль усіх зацікавлених сторін.

Саме тому 27 травня в Київській міській державній адміністрації за участю Київського міського голови Віталія Кличка відбулася спільна зустріч із представниками інвесторів, забудовника ТОВ «Аркада-будівництво», АТ АКБ «АРКАДА» та профільних заступників голови КМДА, відповідних структурних підрозділів міської влади.

«Протягом останніх років зростає соціальна напруга навколо об’єктів незавершеного житлового будівництва, що споруджувались із залученням коштів фізичних та юридичних осіб, у випадках, коли забудовники неспроможні з тих чи інших причин продовжувати будівництво житлових будинків», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Зокрема, до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) протягом останнього часу надходять численні скарги громадян, які інвестували кошти в будівництво об’єктів житлового призначення та не мають можливості скористатися конституційними правами на житло та власність через невиконання забудовником ТОВ «Аркада-будівництво» договірних зобов’язань згідно з укладеними інвестиційними угодами.

За результатами зустрічі Київська міська державна адміністрація підтвердила свою готовність сприяти в межах своїх повноважень напрацюванню подальших кроків, що нададуть змогу забудовнику відновити будівництво.

Однак, Голова Правління АТ АКБ «АРКАДА» навела низку причин, які поки що не дають змоги забудовнику ТОВ «Аркада-будівництво» та АТ АКБ «АРКАДА» виконати свої зобов’язання перед інвесторами.

«На сьогодні забудовником не відкоригований проект будівництва житлового комплексу «Патріотика на озерах», відтак пропозиція Київського міського голови та головного архітектора столиці щодо розгляду проекту на найближчому засіданні містобудівної ради не може бути реалізована. Необхідно зазначити, що пропозиція щодо необхідності коригування проекту була озвучена забудовнику ще у 2018 році», – пояснив Вячеслав Непоп.

Навіть за таких обставин Київська міська державна адміністрація йде назустріч забудовнику, організувавши 28 травня у профільного заступника голови КМДА зустріч із проектною організацією, що здійснює коригування проекту ЖК «Патріотика на озерах» з метою врегулювання питань, що виникли у забудовника.

Відеозапис зустрічі, що відбулася 27 травня, викладено на сайті КМДА з метою недопущення викривлення фактів та надання всім зацікавленим сторонам достовірної інформації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]