Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько 70 тисяч квадратних метрів потрібно для забезпечення житлом ошуканих інвесторів «Еліта-Центр»

08 листопада 2019 року, 13:19

Для остаточного забезпечення всіх 1263 ошуканих інвесторів «Еліта-Центр» необхідно близько 70 тисяч квадратних метрів житла. Хід реалізації проектів, спрямованих на забезпечення житлом постраждалих інвесторів «Еліта-Центр», був обговорений із ініціативною групою потерпілих інвесторів на нараді за участю Київського міського голови Віталія Кличка та заступника голови КМДА Вячеслава Непопа.

Мер наголошує на посиленому контролі, який мають здійснювати як постраждалі інвестори, такі і представники київської влади щодо виконання будівельних проектів в інтересах ошуканих.

Заступник голови КМДА Вячеслав Непоп підкреслює, що наради з інвесторами «Еліта-Центр» відтепер проходять у щотижневому режимі. Для будівництва житла для постраждалих необхідне виділення додаткових земельних ділянок у місті Києві. Зокрема, Київське інвестиційне агентство (КІА) опрацьовує для таких цілей документацію на три ділянки на вулиці Милославській (Троєщина): 3,66 га, 0,27 га та 0,62 га. Рішення про виділення ділянок має затвердити Київрада, після чого КІА зможе провести конкурс на пошук інвестора. Перемога у конкурсі надається тому інвестору, який за рахунок власного прибутку виділить найбільше житлової площі для «елітівців» у новозбудованому житловому будинку.

Учасники наради також домовилися активізувати роботи на тих ділянках, які раніше були виділені для будівництва житла «елітівцям».

На сьогодні проведено інвестиційні конкурси та укладено договори про будівництво житлових будинків із виділенням квартир для ошуканих інвесторів на вулиці Милославській, провулку Платонівському, на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної, на розі вулиць Лук’янівської та Глибочицької, вулиці Оноре де Бальзака (вулиця Польова). В означених об’єктах заплановано передати потерпілим 183 квартири. При цьому будівництво на Здолбунівській (100 квартир) заблоковане через конфлікт із місцевими протестувальниками.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]