Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко та Володимир Крамник влаштували сюрприз для юних київських шахістів (+фото, відео)

27 листопада 2019 року, 12:26

Мер Києва Віталій Кличко та чемпіон світу з шахів (2000–2007), двічі володар шахового «Оскару» Володимир Крамник влаштували сюрприз для юних київських спортсменів, відвідавши змагання шахістів у Київському палаці дітей та юнацтва.

Вони поспілкувалися з дітьми та їх батьками. І дали кілька порад щодо досягнення успіхів у житті та спортивній кар’єрі.

«У спорті, як і в житті, головне – ніколи не здаватися. Я дуже вдячний, що мій давній приятель Володимир Крамник завітав до Києва і знайшов час на зустріч із юними шахістами. Я бачив, як у них горіли очі, і як вони зраділи візиту кумира. Це дуже мотивує дітей», – сказав після зустрічі Віталій Кличко.

Володимир Крамник згадав, як починалася його спортивна кар’єра і свої перші перемоги. До речі, саме він одним із перших переміг великого Гаррі Каспарова.

Під час зустрічі діти поставили багато питань, на які отримали відповіді від обох чемпіонів.

«Українська шахова школа дуже сильна. У вас зростає плеяда майбутніх чемпіонів. Нещодавно український гросмейстер Євген Штембуляк став переможцем чемпіонату світу із шахів у віковій групі до 20 років. І це великий успіх. Я знаю, що Віталій Кличко допомагає розвитку спорту в Києві. І дуже багато він зробив для популяризації шахів», – сказав Володимир Крамник.

Він додав, що встиг також прогулятися Києвом і в захопленні від української столиці.

«Ваше місто чудове. Воно дуже красиве і дивовижне. Я бачу, що останнім часом тут багато чого змінилося на краще. Звернув увагу і на те, як багато у вас парків та скверів», – зазначив Володимир Крамник.

Два роки тому в столиці запровадили програму «Розвиток шахів у місті Києві». За цей час створили 20 клубів на базі навчальних закладів у всіх районах міста. Загалом у Києві сьогодні працює 98 шахових гуртків, у яких займається понад 3 тисячі вихованців. Також шахові факультети відкрили в кількох дитячих спортивних школах столиці.

Зустріч із юними шахістами

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]