Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Тестів у Києві поки що вистачає, і місто продовжує їх закуповувати

20 жовтня 2020 року, 12:07

У столиці поки що вистачає тестів на коронавірус, і місто продовжує їх закуповувати. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Зазначу, що тестів місту поки що вистачає, і ми продовжуємо їх закуповувати. Але в умовах нинішньої епідеміологічної ситуації потреба в тестуванні зростає. Ми розуміємо, що необхідно залучати до оперативного тестування приватні та державні лабораторії. І робити це потрібно за чіткої регламентації держави», – зазначив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Аби оперативно виявляти інфікованих і запобігати стрімкому розповсюдженню вірусу. Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні майже 240 тестів на 100 тисяч мешканців.

Загалом, за словами мера, у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 171 тисячу зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА, на виявлення антитіл – зробили більш як 45 тисяч тестів.

Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва.

Із березня в столиці працюють і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома.

Тільки за минулу добу бригади відібрали 944 зразки матеріалу. А всього з початку своєї роботи – понад 102 тисячі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]