Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У Києві через збільшений рівень водопілля є ризик підтоплень окремих територій. Гідрослужби столиці працюють у посиленому режимі

14 квітня 2023 року, 19:09

За прогнозами синоптиків з кінця квітня до початку травня знову очікуються рясні дощі. Гідрослужби столиці працюють у посиленому режимі і моніторять місця можливих підтоплень. Рівень водопілля у столиці цієї весни значно вищий за минулорічний. Житловим масивам із багатоквартирними будинками та промисловим об’єктам загрози він не несе. Але ризик підтоплень існує для окремих територій. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«На жаль, ризик підтоплень існує для окремих територій приватної та садово-дачної забудови в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах. Можливі часткові затоплення територій на дачних масивах: Воскресенські Сади, Русанівські Сади, Осокорки, Позняки, Вишеньки. Можливе також часткове підтоплення у межах приватної та садово-дачної забудови на лівому березі Дніпра – в районі Південного мосту, а також затоки Берковщина. Жителів цих територій та тих, хто мешкає поряд із водоймами, просимо врахувати прогнози синоптиків та підготуватись до імовірних підтоплень: перенести найцінніші речі на верхні поверхи приватних будівель, вимкнути електрику, газ, побутові прилади. У випадку затоплення будьте готові до евакуації рятувальними службами», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що рятувальники та житлово-комунальні служби Києва сформували алгоритм спільних дій. Підготовлена техніка, зокрема плавзасоби для роботи в умовах повені та спричинених нею підтоплень. Рятувальні служби перебувають на постійному зв’язку з Українським гідрометцентром, який аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації у басейні Дніпра.

«В залежності від актуалізованих даних ситуація може змінюватись. Тому слідкуйте за оновленням інформації на офіційних джерелах інформації міської влади: сайті міста, Telegram-каналі та Facebook-сторінці КМДА. У випадку надзвичайної ситуації, негайно звертайтесь за номером 101», – сказав  Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]