Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У Києві підготували альтернативні джерела живлення на випадок можливих вимкнень електроенергії

27 листопада 2023 року, 18:27

Цього року з бюджету столиці спрямували понад мільярд гривень на ремонти обладнання теплоджерел, що було пошкоджене під час ворожих обстрілів. А також на придбання пересувних котелень, що забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери у разі виникнення надзвичайної ситуації та можливих вимкнень електроенергії. Понад дві третини котелень КП «Київтеплоенерго» забезпечили генераторами. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Київ».

«Нагадаю, внаслідок ворожих ударів минулої зими було серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для стабільного проходження опалювального сезону. Цього року з бюджету міста понад мільярд гривень спрямували на ремонти обладнання теплоджерел, що було пошкоджене під час обстрілів. А також на придбання пересувних котелень, які забезпечуватимуть теплом заклади соціальної сфери, зокрема, лікарні, – у випадку надзвичайної ситуації. Місто сформувало арсенал альтернативних джерел живлення на тих об’єктах, де дозволяє потужність. Наприклад, понад дві третини котелень «Київтеплоенерго» забезпечили генераторами, щоб у разі вимкнення світла вони продовжували працювати і подавати тепло будинкам. Бо ворог не заспокоїться. І намагатиметься вразити нашу критичну інфраструктуру. Це показала й остання наймасованіша атака дронами в ніч на минулу суботу», – підкреслив Віталій Кличко.

Комунальні служби працюють у посиленому режимі, щоб надавати необхідні сервіси мешканцям столиці. Готовими мають бути й мешканці. Як і минулої зими, в кожній оселі повинні бути запас їжі, води, прилади електроживлення, теплий одяг.

«Що стосується пунктів обігріву. У столиці оснащені необхідною технікою та речами загалом понад 970 пунктів обігріву для населення. Це і міські комунальні пункти – основна частина, понад 700 одиниць. І пункти ДСНС та локації, що створені власниками бізнесу», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]