Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У Києві зросла кількість хворих на пневмонію»

22 травня 2020 року, 12:20

У Києві зросла кількість хворих на пневмонію. Тільки за останній тиждень із діагнозом пневмонія було госпіталізовано 167 людей. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу повідомити, що кількість захворювань на пневмонію в місті зростає. Тільки за цей тиждень – із понеділка, госпіталізовано 167 людей з діагнозом пневмонія. Загалом у стаціонарах лікуються 307 хворих на пневмонію. Медики пояснюють це тим, що з потеплінням люди масово виходять відпочивати на природу. І часто не бережуться. Тому я закликаю всіх уважно ставитися до свого здоров’я. Адже ослаблений імунітет робить людину вразливою до будь-яких захворювань. Зокрема, й до коронавірусу», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера Києва, мобільні бригади медиків продовжують виїжджати до пацієнтів на відбір зразків для проведення тестів на коронавірус. Також відбирають та досліджують біоматеріал на ПЛР-тести в 4 комунальних закладах столиці. Та – в приватних лабораторіях і клініках, у деяких державних медустановах.

Зокрема, у «Київському міському лабораторному центрі МОЗ України» і комунальних закладах столиці протестували майже 24 700 людей.

Віталій Кличко підкреслив, що сьогодні в Києві ПЛР-тести роблять не тільки людям з підозрою на коронавірус, а й усім хворим на пневмонію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]