Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко у переддень Дня медика привітав столичних медпрацівників із професійним святом (+фото)

15 червня 2022 року, 14:47

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня медика привітав столичних медпрацівників із професійним святом. А також нагородив 79 медиків Подяками міського голови та подарунками. Також мер оглянув пологове відділення Київського міського медичного центру «Академія здоров’я людини», яке місто оновило раніше.

«Дорогі наші медики! Мені сьогодні особливо приємно зустрітися з вами напередодні вашого професійного свята. Бо ви – наші янголи-охоронці, і з перших днів війни рятуєте життя людей. Рятуєте життя наших захисників, здоров’я та життя цивільних мешканців столиці. А до війни ви два роки долали інший виклик – пандемію коронавірусу. Я завжди говорив, що головна цінність для охорони здоров’я Києва – це ви. Люди, які готові і вдень, і вночі робити свою нелегку справу. Це ви, під снарядами та вибухами, ризикуючи власним життям, надаєте допомогу тим, хто її потребує», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що понад 200 медичних працівників столиці, перш за все – лікарі-хірурги, анестезіологи-реаніматологи, травматологи, медичні сестри та фельдшери перебувають сьогодні на службі в Збройних Силах України.

Київ як може допомагає медичним працівникам. У ці складні для всіх часи столична влада знаходить можливість виплачувати медикам муніципальну надбавку до зарплати. Передає сучасні автомобілі швидкої допомоги, частину з яких місто отримало від друзів з-за кордону. Передає в медзаклади й необхідні ліки та обладнання. Тільки минулого року столиця виділила на медичну галузь понад 7 мільярдів гривень. Це при тому, що вже майже три роки, відповідно до медичної реформи, медзаклади фінансує держава.

«Я дякую вам за вашу місію і вашу працю! За те, що бережете здоров’я киян та боретеся за їх життя. Вітаю вас із професійним святом і бажаю сил та здоров’я. А головне – Перемоги та миру! Разом ми все подолаємо!» – наголосив Віталій Кличко.

Загалом у медзакладах столиці працюють 76 тисяч медичних працівників. 45 тисяч із них – у муніципальній сфері охорони здоров’я. Це – лікарі, медичні сестри, лаборанти, санітарки та інші працівники.

 

Привітання столичних медпрацівників із професійним святом напередодні Дня медика

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]