Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вже усунули 650 пошкоджень теплових мереж, готуючись до наступного опалювального сезону (+фото)

15 червня 2022 року, 16:43

У Києві попри воєнний стан триває підготовка до опалювального сезону. Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» вже провело гідравлічні випробування близько 35% теплових мереж, виявило й усунуло 650 пошкоджень. Про це сьогодні, інспектуючи одну з локацій, де здійснюють заміну теплової магістралі, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що на роботу впливає і необхідність дотримання працівниками комендантської години, і брак матеріалів для ремонту. Однак, попри ризики воєнного стану, комунальники безперервно проводять підготовку теплового господарства до зими.

Заступник голови КМДА перевірив перебіг проведення ремонтних робіт у Святошинському районі, де триває заміна мережі діаметром 400 мм.

«Наразі тут триває заміна аварійного трубопроводу, який уже пропрацював понад 25 років і де лише минулого опалювального сезону сталось 4 серйозні пошкодження. Підприємство виконує роботи власними силами, не залучаючи бюджетні кошти, прокладає нові, попередньо ізольовані трубопроводи», – сказав Петро Пантелеєв.

Він звернув увагу, що гідравлічні випробування теплових мереж – це обов’язкова складова підготовки теплового обладнання до зимових навантажень, що затверджена на рівні профільного міністерства Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Ці правила стосуються не лише Києва, а й усіх міст.

«Щоб випробувати міцність та цілісність тепломережі, тиск води у трубопроводі піднімається на 25% і витримується протягом визначеного часу. Це дозволяє виявити «слабкі» місця трубопроводу і провести ремонтні роботи в міжопалювальний сезон. Саме ці слабкі місця, якщо їх не ліквідувати влітку, стають причиною аварійних ситуацій на старті опалювального сезону чи під час його проведення взимку – вже при температурі «мінус». Щодня понад 30 бригад комунального підприємства «Київтеплоенерго» працює із залученням спецтехніки та обладнання», – розповів Петро Пантелеєв.

Підготовка до опалювального сезону в умовах воєнного стану: у Святошинському районі триває заміна тепломережі (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]