Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У порівнянні з минулим роком турпотік у квітні та травні упав на понад 90 відсотків»

27 травня 2020 року, 12:31

У порівнянні з минулим роком турпотік в столиці у квітні та травні упав на понад 90 відсотків. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Пандемія відчутно вдарила по туристичній  сфері Києва. У порівнянні з минулим роком турпотоку у квітні та травні в Києві практично не було. Туроператори, агенції, готелі та ресторани недоотримали 1 мільярд доларів.  А це – і втрати міста. В надходженнях від туристичного збору, податках від бізнесу», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що відновлення і внутрішнього, і зовнішнього туризму залежить від роботи залізничного та авіаційного транспорту. Та зазначив, що європейські країни поступово послаблюють обмеження. І щодо роботи туристичної сфери зокрема.

«Так будемо робити і ми. Як я вже сказав, із 30 травня ми відкриємо готелі. Туристичні маршрути і локації в парках, на вулицях міста вже відкриті. Із першого червня, за рішенням уряду, відновить роботу міжміське – автобусне та залізничне сполучення. Тому, сподіваємося, що поступово оживатиме і туризм. В першу чергу, внутрішній. А з відновленням авіасполучення – і зовнішній. Ми робимо все, аби гості столиці могли насолодитися атмосферою нашого міста. Подивіться, яким популярним став пішохідно-велосипедний міст, що ми відкрили рік тому. А також – парк «Володимирська гірка», оновлена Алея художників, сходи з Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки. І цього року ми продовжуємо оновлювати та створювати туристичні об’єкти і локації.  Щоб Київ ставав гарнішим і привабливішим – і для мешканців столиці, і для її гостей», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]