Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У столиці поступово відновлюють роботу комунального громадського транспорту

13 квітня 2022 року, 19:35

У столиці поступово відновлюють роботу комунального громадського транспорту. Метро зможе розпочати працювати у більш звичному для киян режимі вже за декілька тижнів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі загальнонаціонального об’єднаного телемарафону.

«Велика частина комунальних підприємств повертається до нормального життя, але складно. Чимало співробітників цих підприємств пішли захищати Україну, вступили до Збройних Сил. Частина – евакуювалися і знаходяться в більш безпечних місцях. Також у місті ще немало блокпостів, блоків на дорогах. Тому працюють поки що не всі маршрути комунального транспорту міста. Але ми поступово відновлюємо рух громадського комунального транспорту», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами мера Києва, на сьогодні в місті працюють уже 11 тролейбусних маршрутів та 11 трамвайних. Також відновлюють роботу автобусні маршрути.

Віталій Кличко нагадав, що від початку широкомасштабної агресії Росії проїзд у комунальному громадському транспорті столиці – безкоштовний.

«Так, столиця втрачає багато грошей. Втім, усі розуміють, що в такий час ми повинні думати насамперед про безпеку та комфорт мешканців столиці. І тому місто ухвалило рішення про надання фінансової підтримки транспортним підприємствам Києва. Зокрема, на виплату зарплат їх працівникам», – пояснив мер Києва.

Щодо роботи столичного метрополітену, через збільшення пасажиропотоку на «червоній» лінії підземки запустили рух потягів на ділянках «Вокзальна» – «Академмістечко» та «Театральна» – «Академмістечко». Інтервал руху між потягами скоротили до 50 хвилин. І будуть продовжувати скорочувати, враховуючи потреби киян та ситуацію, в якій житиме країна та місто.

«Сподіваюсь, що в найближчі тижні метрополітен буде працювати у більш звичному для киян режимі. Проте не виключаю, що окремі станції ще певний час не працюватимуть. Це пов’язано винятково з питаннями безпеки. Адже не потрібно забувати, що ми живемо в умовах воєнного стану», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]