Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко за перейменування станцій метро, що мають «не дружні» назви

13 квітня 2022 року, 19:31

Мер Києва Віталій Кличко підтримує перейменування кількох станцій столичного метро, що мають “не дружні” до України та українців назви. Про це Віталій Кличко заявив в ефірі загальнонаціонального об’єднаного телемарафону.

«Такі зміни, перейменування, ми будемо розглядати на найближчій сесії Київради. Щоб нам, киянам, назви столичних станцій метро нагадували про позитивні зміни та про те, хто є нашими справжніми друзями. А не звеличували тих, хто посилає сюди орду і смерть українцям. Ми обов’язково розглянемо це питання і зробимо правильні кроки», – сказав Віталій Кличко.

Зокрема, за словами мера Києва, було б доречно перейменувати станцію «Мінську» на «Варшавську».

«Наприклад, станція «Мінська». Якщо ми отримуємо погрози з Мінську, а з території Білорусі злітають літаки, які бомблять і випускають ракети по наших будинках, така назва станції є неприємним нагадуванням. Я переконаний, що «Мінська» може стати, наприклад, «Варшавською». Адже Варшава – місто, яке активно допомагає Києву, прийняло багато переселенців, є справжнім другом!» – пояснив свою позицію Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]