Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У столиці всі медичні відходи знищують за правилами, що прописані в наказі Міністерства охорони здоров’я»

07 травня 2020 року, 12:22

У столиці всі медичні відходи знищують за правилами, що прописані в наказі Міністерства охорони здоров’я. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Медичні відходи є одними з найнебезпечніших: вони містять патогенні мікроорганізми та токсичні речовини. Що є причиною інфекційних та неінфекційних хвороб і призводить до забруднення середовища. Утилізація медичних відходів в Україні з порушенням вимог і нормативів передбачає адміністративну або кримінальну відповідальність. У столиці всі медичні відходи знищують за правилами, що прописані в наказі Міністерства охорони здоров’я», – зазначив Віталій Кличко.

Ці відходи сортують у спеціальні ємкості і спалюють з дотриманням всіх норм. Тільки так можна знешкодити інфекцію, що може міститися у відходах.

«Що стосується одноразових масок та рукавичок, якими користуються мешканці міста. Називати їх медичними відходами не можна. Але й викидати просто так, на вулицю – теж не можна. Бо це, перш за все, наносить шкоду екології. Використані медичні маски та рукавички треба складати в окремий пакет і викидати його тільки в сміттєві баки. Далі, під час сортування, ці пакети відбирають для подальшого спалювання», – підкреслив мер столиці.

Відходи спалюють у печі при температурі 800-1000 градусів. Шлак видаляють, а дим перед викидом очищують до встановленої норми.

«Хочу наголосити, що у такий спосіб утилізують маски, наприклад у Китаї, як повідомляли місцеві фахівці», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]