Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У столиці за останніх декілька років оновили 414 парків та скверів»

03 грудня 2019 року, 11:50

У столиці за останніх декілька років оновили 414 парків та скверів і дали статус парку чи скверу 397-ми новим зеленим зонам відпочинку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019 рік.

«Київ – це місто парків, найзеленіше місто в Європі! І одним із пріоритетів нашої роботи залишається оновлення зелених зон столиці та створення нових. Цього року ремонтні роботи ми здійснили у 75 парках та скверах. У місті побільшало зелених зон – Київрада в 2019-му надала такий статус 31 ділянці. Загалом за кілька років у столиці з’явилося 397 нових зелених зон відпочинку. Всього за ці роки в Києві оновили 414 парків та скверів», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що на облаштування парків та скверів у 2019 році з бюджету міста виділили майже 570 млн грн.

Наступного року продовжиться капітальний ремонт Куренівського парку, парків «Совки», «Сирецького», «Партизанської Слави» та «Перемога». Розпочнеться капремонт Голосіївського парку та низки невеликих парків у районах столиці.

Також у 2019-му році оновили три міських пляжі – «Чорторий», «Галерний», «Троєщина». Їх зробили сучасними та комфортними зонами відпочинку біля води.

Звели у столиці цього року також пішохідно-велосипедний міст, що з’єднав Володимирську гірку і парк «Хрещатий». Облаштували Алею художників та побудували нові сходи від Андріївської церкви до Алеї. Ці об’єкти дозволили реалізувати проект великого туристичного маршруту історичним центром міста – від Пейзажної алеї до Арки дружби народів.

У столичному аеропорту імені Сікорського відкрили пам’ятник видатному авіаконструктору Ігорю Сікорському.

«Ми продовжуємо реконструкцію ще одного знакового об’єкту міста – столичного зоопарку. І кияни вже можуть помітити зміни. У травні наступного року ми плануємо відкрити новий вхід у зоопарк – повністю облаштований і оснащений за новою концепцією. А до кінця 2020 року – новий приматник», – додав мер.

Нові туристичні об’єкти сприяють тому, що столицю з кожним роком відвідує ще більше туристів, підкреслив Віталій Кличко. Так, цього року до Києва приїхало понад 4 мільйони іноземців.

«Бюджет міста від туристичного збору отримав 50 мільйонів гривень. Тоді як у 2015 році – 13 мільйонів. Це тільки бюджет напряму. Але, нагадаю, що кожен турист залишає в середньому 3 тисячі гривень на добу. В готелях, ресторанах і кафе», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]