Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У столиці зробили вже майже 12 700 ПЛР досліджень зразків»

27 квітня 2020 року, 12:26

У столиці зробили вже майже 12 700 ПЛР досліджень зразків. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Лабораторії працюють практично в режимі нон-стоп. Щодня в них здійснюють понад 400 досліджень. А вчора, наприклад, опрацювали близько 700 зразків. Загалом, за цей час у столиці зробили вже майже 12 700 досліджень зразків. Тому запаси тестів треба регулярно поповнювати. Також зазначу, що тестування в Києві проводять і мобільні бригади медиків, що виїжджають додому до пацієнтів. Наприклад, вчора відібрали 160 зразків у пацієнтів з підозрою на коронавірус. Всього від початку роботи мобільних бригад відібрано понад 4700 зразків біоматеріалу», – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві у трьох установах. Це: Олександрівська лікарня, міська лікарня номер 4 та «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». Сьогодні там використовують тести та реактиви, що місто закупило в Китаї та Південній Кореї. Поки столиці таких тестів вистачає.

«Щодо вітчизняних тестів. Нам відомо, що перша партія українських ПЛР-тестів надійшла в розпорядження Міністерства охорони здоров’я. За словами профільного міністра, це майже 450 тисяч тестів, що почали передавати в лабораторії по всій Україні. Тести розроблені в Інституті молекулярної біології і генетики Академії наук України. Столиця таких тестів поки не отримала. Хоча Київ проводить найбільшу кількість тестувань. І потребує великої кількості тестів. Зокрема, зважаючи на те, що одному хворому потрібно зробити 3 дослідження», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]