Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Поки метро не перевозить пасажирів, у підземці відбуваються ремонтні роботи на станціях» (+відео)

27 квітня 2020 року, 12:23

Поки метро не перевозить пасажирів, у підземці відбуваються ремонтні роботи на станціях. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«На станції «Палац спорту» тривають роботи із заміни колій. Раніше це робили тільки вночі і в дуже стислі терміни. Сьогодні є можливість виконувати ремонт у денні зміни. Спеціалісти метрополітену працюють зараз на всіх станціях. Міняють системи освітлення. Перевіряють системи пожежної безпеки, вентиляційного та насосного обладнання. Тривають ремонти  ескалаторів. А вже найближчими днями на трьох станціях метрополітену – «Арсенальній», «Сирець» та «Лук’янівській» – розпочнуть встановлення обладнання для пересування людей з інвалідністю», – наголосив Віталій Кличко.

Він також показав відео про те, як відбуваються ці роботи.

Прокоментував мер столиці й інформацію щодо термінів відновлення роботи метрополітену. Днями кілька ЗМІ повідомили, що це відбудеться не раніше 31 травня.

«Підкреслю, що, насправді, столичний метрополітен не давав жодної офіційної інформації про дату відновлення роботи підземки.  А новина, яку підхопили і розповсюдили деякі ЗМІ, – фальшивка. Її взяли з Телеграмм каналу, нібито, столичного метро. Але у метрополітену такого каналу немає. І, на жаль, далеко не всі ЗМІ звернулися за офіційним підтвердженням подібної «інформації». Тому звертаюсь до журналістів – завжди перевіряти інформацію перед тим, як її оприлюднити. Також нагадаю: згідно з постановою уряду обмежувальні заходи, в тому числі щодо роботи метро, продовжені до 11 травня. Після цього, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, будуть ухвалені подальші рішення. Підкреслю, що рішення про закриття метро в Києві, Дніпрі та Харкові ухвалював уряд. І відновлення роботи метрополітену залежатиме відповідно від рішень Кабінету Міністрів», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]