Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Українські міста координують свої дії щодо протидії поширенню коронавірусу»

27 березня 2020 року, 23:16

Українські міста на платформі Асоціації міст України координують свої дії щодо упереджувальних заходів проти поширення коронавірусу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ми, українські міста, координуємо наші дії щодо кроків у питанні протидії поширенню коронавірусу. І Асоціація міст України надає свої пропозиції уряду щодо підтримки місцевого самоврядування», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що в ситуації, коли місцеві громади потребують підтримки від уряду, Кабінет Міністрів сьогодні планує позбавити українські міста та містечка місцевих акцизів і додаткових субвенцій на загальну суму майже 13 мільярдів гривень.

«У нас урядовці завжди знають, як «краще» і ухвалюють свої рішення. А ми потім повинні їх виконувати на місцевому рівні. Будь ласка, перед тим, як ухвалювати рішення, запитайте у лідерів громад, у громад українських міст. Хтось з чиновників живе у кабінетах. А ми живемо в реальності, щодня спілкуючись з людьми, знаємо їх проблеми, визначаємо, як їх вирішувати. Важливо мати діалог на всіх рівнях влади», – додав він.

Віталій Кличко нагадав, що днями закликав уряд скасувати ПДВ на вартість житлово-комунальних послуг для населення. Це дасть можливість зменшити вартість комуналки для українців. І не завдасть шкоди підприємствам сфери ЖКГ, від якої багато в чому залежить життєдіяльність країни.

Віталій Кличко висловив сподівання, що новий уряд не робитиме помилок, яких припускався попередній, і буде дослухатися до думки місцевих громад.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]