Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Уряд має невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу

16 листопада 2020 року, 12:18

Уряд має невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Віталій Кличко підкреслив, що головне сьогодні – зберегти здоров’я і життя людей. Тому Київ виконуватиме постанову уряду щодо так званого карантину вихідного дня.

«Так, це не ідеальний варіант. І є багато питань. Але з такою динамікою розповсюдження вірусу, медична система вже невдовзі не впорається з такою кількістю хворих. І ми розуміємо, що альтернативою може бути тільки повний локдаун. Щоб розірвати ланцюг захворюваності. Але, разом із тим, ми розуміємо, що дуже важливо не допустити економічного колапсу, закриття бізнесу і підприємств. Бо люди за період пандемії і так збідніли. Тому уряд має невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що Київ такий комплекс заходів для підтримки малого і середнього бізнесу запровадив у березні. І зараз місто перегляне можливості: що ще може зробити для підтримки бізнесу і збереження робочих місць.

«Ми не хочемо повного локдауну! І сьогодні на селекторі з прем’єр-міністром я також наголосив на важливості контролю за ізоляцією хворих та контактних осіб. Щоб припинити хвилю розповсюдження вірусу. Бо, на жаль, система «Дій вдома» не працює. І у нас багато прикладів, коли інфіковані та контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця. Контроль за хворими та тими, хто з ними контактує, є одним із основних способів розірвання ланцюга передачі вірусу! І я вкотре закликаю всіх дотримуватися елементарних правил безпеки. І дотримуватися визначених регламентів роботи. Подобається нам це чи ні. Давайте будемо свідомими і обережними! Адже чимало країн уже запровадили суворі карантинні заходи. Ми ж поки намагаємося цього уникнути», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]