Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в День пам’яті Героїв Крут та в переддень річниці створення 127-го окремого батальйону тероборони Києва вручив його бійцям відзнаки від столиці

29 січня 2024 року, 14:59

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії в День пам’яті Героїв Крут та в переддень шостої річниці створення 127-го окремого батальйону тероборони Києва вручив його бійцям відзнаки від громади столиці – медалі «Честь. Слава. Держава». Також Віталій Кличко нагородив волонтерів, які допомагають забезпечувати батальйон. Нагороди отримали 52 людини.

«Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. І ми згадуємо про подвиг та вшановуємо пам‘ять українських героїв, які 106 років тому боролися з ворогом і віддали свої життя в битві під Крутами. Їхня сміливість та відданість своїй Вітчизні стали символами боротьби для багатьох українців. І сьогодні, під час повномасштабної війни, з якою вдерлася росія, ми усвідомлюємо, що керувало Героями Крут. Прагнення жити у вільній країні, відданість своїм ідеалам та цінностям, любов до рідної землі. Майже 2 роки тому, 24 лютого 2022 року, коли російські варвари повномасштабно вторглися на нашу землю, до захисту держави і збройного опору був готовий і ваш 127-й окремий батальйон територіальної оборони міста Києва у складі 112-ї окремої бригади тероборони. У зоні відповідальності батальйону опинилася чимала територія. Один із найвідповідальніших напрямків оборони столиці – Броварський. Із півночі та північного сходу сунули колони ворожої техніки. А ви, тим часом, зміцнювали позиції, щоб дати відсіч ворогу, готували вогневі точки, складали схему ешелонованої оборони, відпрацьовували взаємодію мобільних вогневих груп. Саме тоді була закладена основа груп ППО, які згодом стали важливою складовою боротьби з ворожими дронами та ракетами на лівому березі Києва», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що влітку 2022 року 127-й батальйон забезпечував протиповітряний захист та оборону північно-східних околиць Києва та готувався і до бойових завдань на різних ділянках фронту. Бійці утримували найгарячіші сектори на Лиманському та Куп’янському напрямках. Нищили ворога під Торським та Червоною Дібровою. Завжди непохитно втримували позиції.

Віталій Кличко подякував кожному воїну, кожному Захиснику та Захисниці, які в тяжких боях боронять нашу землю та наближають Перемогу.

Командир 127-го батальйону, полковник Олександр Ковальчук вручив меру Києва Віталію Кличку відзнаку від батальйону.  

Вручення нагород військовим 127 окремої бригади ТРО та волонтерам (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]