Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Від початку року через карантинні обмеження Київ недоотримав у бюджет понад 2,5 млрд грн

25 квітня 2021 року, 22:15

Від початку 2021 року через карантинні обмеження міський бюджет недоотримав уже понад 2,5 млрд грн. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Інтер».

«У минулому році місто недоотримало 5 мільярдів гривень надходжень в бюджет. За перший квартал цього року – вже понад 2,5 мільярди гривень. Це великі кошти. Але ми розуміємо, що життя і здоров’я людей залишаються ключовим пріоритетом», – сказав Віталій Кличко.

Разом із тим мер столиці наголосив, що запроваджені суворі обмеження дали результат і динаміка захворюваності в місті знизилася.

«Я можу сказати, що обмеження, які ми ввели, і на проїзд в міському транспорті, і закриття ресторанів та кафе – дали результати. І ми маємо на сьогодні значне зниження захворюваності в місті», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що досягнуті результати не означають, що можна нехтувати карантинними правилами і легковажно поводитися на Великодні свята. Адже в Києві досі висока смертність від вірусу і багато тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки.

«Нам не можна впадати в ейфорію і вважати, що всі виклики вже позаду. Невдовзі будуть свята, Великдень. Я звернувся до всіх конфесій, якщо є можливість, проводити богослужіння в режимі онлайн. Якщо немає, – дотримуватись ключових правил: температурний скринінг кожної людини, яка заходить в храм; одна людина на 10 квадратних метрів площі приміщення; дезінфекція приміщень; масковий режим», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]