Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав полігон однієї з військових частин на Київщині та передав бійцям допомогу від громади Києва та іноземних партнерів (+фото, відео)

23 лютого 2023 року, 17:03

Мер Києва Віталій Кличко напередодні річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну відвідав одну із військових частин на Київщині. Там на тренувальному полігоні проходять підготовку та бойове злагодження нещодавно мобілізовані військовослужбовці та досвічені бійці. Таку комплексну підготовку від початку широкомасштабної війни пройшли десятки тисяч солдат. Всі інструктори мають великий бойовий досвід. Від 24 лютого 2022 року саме ця бригада давала відсіч агресору на найгарячіших напрямках – захищала аеродром у Гостомелі та обороняла Рубіжне і Сєвєродонецьк на Луганщині. Сьогодні її бійці захищають Україну під Бахмутом на Донеччині.

«Велика кількість наших земляків – киян, б’ються з ворогом у найгарячіших точках на сході та півдні України. Вони мужньо захищають нашу державу, відстоюють нашу свободу і незалежність. Зі свого боку Київ, як столиця і серце України, від початку широкомасштабної війни не припиняє допомагати нашим військовим. Сьогодні ми знову приїхали не з порожніми руками. Це – необхідна вам допомога від громади Києва та наших іноземних партнерів. Безмежна повага та честь кожному, хто б’ється за Україну. Разом ми переможемо!» – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці, зазначив, що протягом року цій частині місто закупило і передало 2 тисячі шоломів, 1 тисячу плитоносок, 100 тепловізійних прицілів, 150 ремінно-поясних систем, 100 радіостанцій, системи Starlink. Також столиця вже виділила кошти на придбання для бійців 2000 шоломів, 10 нічних коптерів Mavic і 600 батарей до них та на 150 одиниць приладів нічного бачення.

Віталій Кличко передав сьогодні військовим і допомогу, яку Київ залучив від іноземних партнерів: 21 генератор, 100 каріматів, 300 спальників, 50 тепловізорів і 50 аптечок, грілки, павербанки, каністри для пального, набір ключів для ремонту автомобілів.

Військові подякували меру столиці за допомогу та подарували каску, яка врятувала життя бійця під Бахмутом. Цей шолом військовій частині в якості допомоги передавало місто.

Нагадаємо, в лютому Київрада внесла зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки й збільшила фінансування Сил оборони та безпеки Києва до понад 1 мільярда гривень на 2023 рік. Кошти, зокрема, виділять на забезпечення необхідними засобами для виконання бойових завдань захисниками, забезпечення ремонту та технічного обслуговування військової техніки, здійснення ремонтних робіт у приміщеннях, які були пошкоджені в результаті російських обстрілів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]