Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко виступив на пленарному засіданні Європейського Комітету Регіонів

27 квітня 2022 року, 19:09

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко виступив онлайн на пленарному засіданні Європейського Комітету Регіонів. Зокрема, Віталій Кличко закликав Комітет Регіонів підтримати заявку України на членство в ЄС.

«Україна обрала демократичний шлях розвитку та прагне приєднатися до європейської сім’ї. І я вважаю, що до цього процесу мають докласти зусилля всі європейські партнери. Прошу Комітет Регіонів підтримати заявку України на членство в Євросоюзі. Ви, як мери та регіональні лідери, є політично впливовими у ваших столицях і можете підтримати Україну, її інтереси в Європейській Комісії та Європейській Раді», – підкреслив Віталій Кличко.

Він запропонував залучити до співпраці лідерів українських громад – включити до робочої групи з питань України (TaskForceonUkraine) представників місцевого самоврядування України.

«Комітет Регіонів об’єднує понад 700 міських голів Європи та керівників регіонів. Я прошу вас поділитися своїми найкращими практиками щодо управління і розвитку міст. Бо після всього варварства, що коїть сьогодні в Україні російський агресор, нам доведеться відбудовувати наші міста та села. І ми будемо спиратися на кращий європейський досвід. Ви можете об’єднати досвід і знання та створити групу експертів, які допоможуть нам у відновленні та відродженні України», – сказав Віталій Кличко.

Він також окремо зазначив, що Асоціація міст України ініціювала організацію шкільних таборів для українських дітей в країнах Євросоюзу.

«Дякую Європейському Комітету Регіонів за підтримку цього проекту та сприяння у пошуку закладів, готових прийняти українських дітей, які постраждали від війни. Асоціація вже зібрала інформацію про понад 15 тисяч дітей шкільного віку з усіх регіонів України, які хочуть скористатися такою нагодою», – повідомив Віталій Кличко.

Нагадаємо, місяць тому мер Києва, голова Асоціації міст України став почесним членом Європейського Комітету Регіонів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]