Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив нагороди військовим 242-го батальйону сил Тероборони ЗСУ (+фото)

12 квітня 2023 року, 15:06

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії нагородив військових 242-го батальйону сил Територіальної оборони ЗСУ, який був створений у столиці 25 лютого 2022 року. Віталій Кличко вручив 27 відзнак Київського міського голови – медалі «Честь. Слава. Держава».

«Ви – кияни, які боронили столицю від російських варварів, знищували ворога в Ірпені, рятували цивільних із Гостомеля та Пущі-Водиці. Збивали й повітряні цілі на підступах до столиці. Ви виконували бойові завдання і в районі незламного Бахмута, звільняли від російських окупантів Харківщину. На жаль, в тяжких боях поніс ваш батальйон втрати. Дякую кожному за мужність та відвагу, за справжній патріотизм та любов до своєї землі!» – сказав мер Києва.

Він зауважив, що сьогодні більше 100 тисяч киян та киянок боронять Україну на фронті. І столиця продовжує робити все, аби повертаючись до мирного життя, військові отримували всі необхідні послуги. Віталій Кличко нагадав, що напередодні Київрада затвердила нову міську цільову програму «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України» на 2023 – 2025 роки. Вона передбачає всебічну підтримку військових. Це і отримання психологічної та медичної допомоги, здобуття нової професійно-технічної або вищої освіти. І допомога у відкритті бізнесу, в реалізації у спорті, участь в культурному житті та просвітницьких заходах для кожного, хто повернувся з фронту до Києва.

Уже сьогодні столиця впроваджує новітні методи реабілітації ветеранів та буде розвивати їх і надалі.

«Незабаром ви знову відправитеся на фронт. Ми всі розуміємо, як буде гаряче та складно… Та ми віримо, що Перемога буде! І чекаємо на вас! Бо далі буде ще багато роботи, де ви потрібні – відновлення Києва та розбудова нашої держави. Україна стане сильною та успішною! Слава Україні та її героям!» – наголосив Віталій Кличко.

Також державні нагороди отримали родини загиблих бійців 242-го батальйону сил Територіальної оборони ЗСУ. Їх вручив виконувач обов’язків командувача сил Територіальної оборони, полковник Сергій Чуджановський.

Вручення нагород військовим 242-го батальйону сил Тероборони ЗСУ (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]