Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У питанні розміщення МАФів місто повинне забезпечити баланс між вимогами безпеки, запитом киян на громадський простір та інтересами підприємців – Петро Пантелеєв (+фото)

12 квітня 2023 року, 15:24

Міська влада готова до конструктивної співпраці з представниками малого бізнесу задля актуалізації правил розміщення тимчасових споруд на засадах прозорості та справедливої конкуренції. При цьому повинні враховуватись вимоги безпеки, продиктовані воєнним станом, а також запитом жителів Києва на облаштовані громадські простори. Про це сьогодні у рамках круглого столу «Роль малого бізнесу в період воєнного стану: потреба чи знищення?» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у липні минулого року Рада оборони міста Києва прийняла рішення про демонтаж МАФів, що розташовані біля входів та виходів до станцій метро, уздовж шляхів у напрямку станцій метро. Адже у столиці продовжує діяти воєнний стан, і місто зобов’язане забезпечити містянам безперешкодний доступ до укриттів під час повітряної тривоги. Заборонене розміщення тимчасових споруд в охоронних зонах теплових, газових, водопровідних та інших мереж тощо. І на сьогодні правоохоронними органами відкрито низку кримінальних проваджень із цього приводу з вимогою демонтажу таких МАФів. Також актуальним залишається запит мешканців на облаштування елементів громадського простору та зелених зон, створення яких унеможливлене перенасиченням вулиць тимчасовими спорудами.

«Влада Києва прагне забезпечити баланс між цими вимогами і потребами, діючи максимально цивілізовано, враховуючи, що ми живемо і працюємо далеко не в штатному режимі. Рішення мають бути компромісними, враховувати низку обставин і соціальних факторів, але, безумовно, вони мають бути прозорими та працювати на користь громади міста», – зауважив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв нагадав, що у Києві на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро «Політехнічний інститут» та на вулиці Вишгородській, де МАФи були демонтовані, прибрали та облаштували територію. Якісні громадські простори з озелененням планують створити біля станцій метрополітену «Шулявська» та «Героїв Дніпра».

Круглий стіл «Роль малого бізнесу в період воєнного стану: потреба чи знищення?»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]