Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив внутрішнім переселенцям ордери на квартири для тимчасового проживання

11 жовтня 2023 року, 13:35

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив 64 ордери на нові квартири внутрішньо переміщеним особам для тимчасового проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається переселенцям безкоштовно.

«Київ через війну, з якою вдерлася в Україну росія, став новим домом для сотень тисяч людей із різних куточків країни. Столиця робить усе для того, щоб українці, які переїхали до Києва, жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці. Місто забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням, влаштовує дітей до шкіл та садочків. Сьогодні 956 родин внутрішньо переміщених осіб у Києві потребують житла. Це багатодітні родини; сім’ї, які виховують дітей із інвалідністю; родини, де мама одна виховує дітей. А також непрацездатні особи та інші люди, які потребують особливої уваги та підтримки. І столиця вже закупила 113 квартир, сумарною вартістю майже 230 млн гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва», – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення – з 24 лютого 2022 року – в Києві вже зареєструвалася близько 281 тисяча ВПО. Із них – понад 55 тисяч дітей. Найбільше внутрішніх переселенців проживають у Дарницькому районі – майже 45 тисяч, в Оболонському – більше 34 тисяч і в Святошинському – близько 32 тисяч. А з 2014 року у столиці свій прихисток знайшли загалом більше 400 тисяч українців. Це майже 325 тисяч сімей. Зокрема, 70 тисяч дітей, близько 15 тисяч осіб із інвалідністю та понад 66 тисяч пенсіонерів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]