Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у Київському Форумі рівних прав і можливостей (+фото)

03 вересня 2020 року, 12:31

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у Київському Форумі рівних прав і можливостей, що відбувається в столиці і розповів, як столична влада працює над імплементацією Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

«Ми планували Київський форум рівних прав і можливостей ще до пандемії. Розробляли План дій для реалізації Європейської Хартії рівності. Нас підтримує і Національний Демократичний Інститут. Приєднавшись до Європейської Хартії рівності, ми плануємо провести детальний аналіз міських програм, справедливий перерозподіл ресурсів, врахувати потреби людей різних соціальних груп», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера столиці, криза, спричинена пандемією, стала викликом для всіх міст Європи і світу.

Віталій Кличко наголосив, що коронавірус серйозно вразив економіку столиці. Малий та середній бізнес, сервісні компанії, креативні індустрії, торгівля, туризм, загалом – кияни, втратили велику частину доходів, а місто – податків.

«На початку цього року в Києві було зареєстровано понад 434 тисячі ФОПів (суб’єктів підприємницької діяльності). Єдиний соціальний внесок до місцевого бюджету сплатили тоді 346,5 тисячі. З початку епідемії 100 тисяч ФОПів Києва нічого не заробили і не платили до міського бюджету. Місто недоотримало 1,1 млрд грн планових надходжень. До речі, серед ФОПів, які працюють у Києві, понад 43% створили жінки», – розповів Віталій Кличко.

Ще однією гострою проблемою, яку вирішують всі європейські міста, Віталій Кличко назвав різницю між заробітною платою жінок і чоловіків. За даними Пенсійного Фонду України, середня заробітна плата чоловіків-киян – 20133 грн, жінок – 14354 грн. Різниця – 29%.

«Жінок рідше призначають на високі посади, вони більше виконують неоплачуваної роботи, беруть на себе догляд за дітьми та членами родини. Тому мають і менші пенсії», – підкреслив мер.

Він зазначив, що після пандемії місцеві органи влади несуть відповідальність за пошук нових моделей мобільності, сприяння переходу до більш соціальних, інклюзивних та стійких економічних моделей.

«Ми визначили для себе ще один важливий пріоритет реалізації Європейської Хартії рівності – подолання домашнього насильства. Жодна країна світу не вирішила цієї проблеми повністю. Ми обрали цей курс, вивчаємо кращі практики міст Європи для створення системи протидії домашньому насильству та допомоги постраждалим. У досягненні цієї мети ми надаємо великого значення Лідерству мерів, яке може стати реальним механізмом змін», – підкреслив Віталій Кличко.

Лідерство мерів міст України та Європи – це політична воля, ресурси, партнерство, руйнування стереотипів. Заохочення жінок на рівні з чоловіками до активної участі у житті громади.

«Я впевнений, жінки підтримають рух мерів проти насильства. Я хочу, щоб більше жінок прийшли до Київської міської ради. І, зокрема, брали участь у формуванні нетерпимого ставлення до насильства в усіх його проявах. Ми робимо все, щоб більше жінок було на керівних посадах міської влади», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що Форум – не тільки можливість поговорити, розповісти про свої проблеми. А й спільний шанс змінити пріоритети, визначити нові цілі, збалансувати і перерозподілити міські ресурси.

 

Київський Форум рівних прав і можливостей

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]