Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у відкритті Smart City Expo, де Київ вперше представлений серед учасників

15 листопада 2022 року, 14:12

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті виставки Smart City Expo, де цього року Київ вперше представлений серед учасників. Столиця України потрапила до однієї із номінацій престижної нагороди Smart City Awards. Також Віталій Кличко виступив на початку дискусії «Будуємо Київ, готовий до викликів майбутнього» та презентував досягнення української столиці як «розумного» міста.

«Радий вітати вас тут, у Барселоні – місті, яке нещодавно стало побратимом Києва. Хочу подякувати всім партнерам та друзям української столиці. За ваші зусилля в підтримці, технічній допомозі Києву, яку ви надавали в попередні роки. Кілька років тому ми визначили серед головних пріоритетів розвиток Києва як «розумного» міста. Де мешканці отримують всі необхідні сервіси швидко, без бюрократії та максимально зручно. І ми постійно працюємо над новими сервісами. Київ стрімко розвивається в цій сфері і стає все більш «розумним» містом», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера Києва, до грудня 2021 року українська столиця досягла значного прогресу у створенні технологічної комунікаційної та транспортної інфраструктури. Розширено перелік адміністративних послуг. І на сьогодні Київ впроваджує новітні технології у все більшу кількість сфер життєдіяльності та управління містом. Попри нові виклики, які постають із кожним роком.

«Ми всі відчули вплив COVID-19, який кардинально змінив порядок життя на тривалий час. Світ був змушений пристосовуватися до нових реалій. А для України трагічні випробування продовжилися. Майже 9 місяців моя країна та її столиця героїчно протистоять російському агресору, який напав, щоб нас знищити. Ми живемо у війні. І забезпечуємо функціонування міста та його сервісів для мешканців. Та навіть в цих умовах розвиваємо цифрову інфраструктуру, продовжуємо змінювати Київ, робимо його ще більш технологічним та розумним», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що в умовах війни, коли постало питання виживання, коли ворог стояв біля столиці, киянам потрібно було: захистити себе та своїх близьких; знайти, де купити необхідні продукти та ліки; мати інформацію про те, які сервіси доступні. Тож додаток «Київ Цифровий» у найскладніші часи став у нагоді мешканцям столиці. Як цифровий помічник, як один з інструментів супротиву. Досвід трансформації технологій «розумного» міста під час пандемії дозволив міській владі швидко адаптувати додаток до потреб киян в умовах воєнного стану.

«Ми сфокусувалися на пріоритетних напрямках, що вийшли на перший план у нових реаліях життя. Першим стала побудова ефективної комунікації з мешканцями міста щодо поточної ситуації. Корисна інформація для допомоги киянам у тому, як організувати та убезпечити своє життя в нових умовах. Наприклад: від початку широкомасштабної війни повітряна тривога у Києві лунала понад 600 разів, загальною тривалістю 23 доби. Також ми додали у «Київ Цифровий» можливість повідомлення мешканцями інформації щодо ворожих та підозрілих об’єктів. Таким чином люди допомагали захищати своє місто», – зазначив мер Києва.

Коли постійно стоїть питання безпеки і збереження мільйонів життів, необхідні зміни важливо впроваджувати оперативно, підкреслив Віталій Кличко. Адже Київ і Україна загалом живуть в умовах, коли ситуація змінюється стрімко і треба швидко реагувати на нові виклики.

«Російські варвари знищують житлові будинки, об’єкти соціальної та критичної інфраструктури. Агресор хоче залишити українців узимку без тепла, води і світла. росія чинить геноцид щодо українського народу. Але в темні часи ми гуртуємося. Українці разом, допомагаючи один одному, захищають свою землю, села та міста, свої родини. І дають відсіч оскаженілому агресору. Ми не боїмося, ми не опускаємо руки, ми продовжуємо працювати. І, до речі, чимало наших напрацювань у сфері цифрової трансформації можуть бути прикладом для інших великих міст світу», – сказав мер Києва та подякував усім друзям і партнерам, які стоїть сьогодні поруч з Україною та Києвом.

«Ми усі прагнемо миру і безпеки. Але місто має бути готове до терористичних викликів. Міські лідери повинні адаптувати стратегії управління та життєзабезпечення до можливостей автономного функціонування. Треба бути готовими до викликів, яких іще недавно ми не могли уявити. До роботи в надзвичайній ситуації. На своєму досвіді ми переконалися, що це можливо. Давайте працювати і розвиватися, разом долаючи виклики», – підкреслив Віталій Кличко та сказав, що Київ готовий ділитися своїми практиками змін і вдячний за будь-яку допомогу у впровадженні технологій, що сприяють комфорту та безпеці мешканців міста.

Smart City Expo відбувається з 15 до 17 листопада у Барселоні. Планується, що Smart City Expo World Congress 2022 збере понад 20 тисяч учасників, як з державного, так і приватного секторів. А також представників понад 700 міст з майже 200 країн світу. Дискусії триватимуть з кількох основних напрямків: передові технології, енергія та навколишнє середовище, мобільність, муніципальне управління, економіка, інфраструктура та безпека міст.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]