Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у відкритті Бюро федеральної землі Баварія в Україні

05 березня 2018 року, 12:26

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Бюро федеральної землі Баварія в Україні.

Віталій Кличко наголосив, що одна з його місій як мера української столиці – відкривати в Києві якомога більше таких представництв для реалізації важливих міжнародних проектів.

«Завдяки таким важливим крокам ми робимо велику роботу. Впродовж 30 років  триває співробітництво між Києвом та Мюнхеном, які є містами-побратимами. І ми маємо ефективну співпрацю в багатьох сферах», – сказав Віталій Кличко.

Він висловив сподівання, що Україна та Німеччина зможуть реалізувати багато спільних планів, зокрема, в економічній сфері, машинобудуванні, аграрному секторі, культурних проектах. Віталій Кличко зауважив, що Київ зацікавлений у подальшому розвитку економічного співробітництва з Німеччиною та залученні німецьких інвестицій. І підкреслив, що Україна, та Київ зокрема, сьогодні – перспективний ринок. За словами столичного голови, така співпраця має бути інтенсивнішою між Києвом і бізнес-колами Баварії.

У свою чергу Державний міністр з питань Європи і міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк зауважила, що домовленість про заснування Бюро була досягнута менше ніж рік тому.

«Я задоволена, що ця ідея була реалізована протягом короткого терміну», – сказала міністр.

Вона додала, що в такий складний час дуже важливий діалог між країнами. За словами міністра, присутність на відкритті Бюро високопосадовців та політиків України свідчить про зацікавленість у поглибленні співпраці в різних сферах.

«Нашою присутністю в Києві ми хочемо засвідчити, що ми – надійні партнери для українців. І в Баварії сподіваються, що Україні вдасться стати стабільною та процвітаючою країною. Ми прагнемо підтримувати процес реформ в Україні. Бо успіх України – важливий для всіх нас в Європі», – сказала Беата Мерк.

У відкритті Бюро Баварії в Україні також взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін та віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У КМДА також відбулась зустріч Віталія Кличка з Державним міністром з питань Європи і міжрегіональних відносин Баварії Беатою Мерк. Під час зустрічі сторони обговорили поглиблення співпраці та можливі перспективні проекти для втілення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]