Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у відкритті найбільшого в Україні і одного з найбільших у Європі інноваційного торгово-розважального центру (+фото)

12 листопада 2021 року, 17:03

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті найбільшого в Україні і одного з найбільших у Європі інноваційного торгового-розважального центру – Respublika Park.

«Вітаю команду однодумців, що втілила такий великий та інноваційний проект. Мені приємно, що реалізували його саме в Києві. Одним зі своїх завдань як мера європейської столиці я вважаю залучення інвестицій в наше місто. Для бізнесу важлива стабільність і передбачуваність економічної політики. Нагадаю, що столична влада запровадила відкритість та прозорість у своїй роботі, щоб інвестори були зацікавлені виходити на ринок Києва. І ми працюємо далі, щоб українська столиця була привабливою для інвесторів», – сказав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що цей центр – один із наймасштабніших торговельних, інфраструктурних об’єктів не тільки в Україні, а й у Європі.

«Проект – екологічний. Тут створили справжній парк під дахом – висадили більше 2 тисяч дерев. Впровадили і системи сортування сміття, утилізації елементів живлення. Також не забули про енергоефективність – будівля зведена з використанням LED – технологій. Доступна для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення. Але не менш важлива соціальна складова. Новий великий центр – це працевлаштування для понад 5 тисяч киян. Це також – податки у міський бюджет. Я радий, що саме такі інфраструктурні об’єкти – нові, сучасні і комфортні з’являються в Києві», – підкреслив мер столиці.

Також участь у відкритті Respublika Park взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Ґернот Пфандлер. Оскільки частина інвестицій у проекті – австрійські. Також, як зазначив Ґернот Пфандлер, інвестор із Австрії запросив на відкриття центру представників 40 австрійських компаній, аби познайомити їх з Україною і з можливостями інвестицій у Київ.

Площа ТРЦ «Respublika Park» складає 300 тисяч квадратних метрів. На території центру розташовані – технологічний парк розваг Neopolis, перший в Україні зелений парк під дахом, атракціон «Аеродинамічна труба». Концепцією і реалізацією цих проектів займалися провідні міжнародні компанії.

У ТРЦ працюватимуть понад півтисячі магазинів відомих українських і міжнародних брендів, майже півсотні ресторанів, найбільший в Україні кінотеатр на 14 кінозалів, спортивний клуб із 25-метровим басейном і паркінг на 3500 машиномісць.

Відкриття найбільшого в Україні і одного з найбільших у Європі інноваційного торгово-розважального центру

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]