Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у засіданні Платформи діалогу місцевої та центральної влади, організованої за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

16 грудня 2021 року, 12:25

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко взяв участь у засіданні Платформи діалогу місцевого та центрального рівнів влади «Від місцевих інновацій до ініціатив національного масштабу». Захід організували спільно АМУ та секретаріат уряду за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. На нього також прибув Генеральний Секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер.

«Хочу висловити вдячність пану Кіферу та Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи за ефективну та успішну співпрацю з Асоціацією міст України. Ми пишаємося, що Конгрес підтримав АМУ в здійсненні заходів щодо сприяння децентралізації та демократії в Україні. Та надав експертну допомогу щодо змін до Конституції України. А також – інших положень національного законодавства, які стосуються реформи місцевого самоврядування. У взаємодії із органами державної влади важливим є ефективний і регулярний діалог та консультації. Щоб забезпечити інтереси і права місцевого самоврядування – міських громад, сільських та селищних», – сказав Віталій Кличко.

Голова АМУ нагадав, що Асоціація міст України об’єднує близько тисячі громад. І у своїй діяльності керується відкритістю, інклюзивністю та широким залученням громадян до ухвалення рішень у їхніх громадах.

Асоціація міст спільно з Мінцифри, з яким підписала Меморандум про співпрацю, та іншими центральними органами влади визначає напрямки співпраці. Зокрема, у запровадженні новітніх технологій у муніципальному управлінні.

«Але відкритий уряд – це не тільки про електронні інструменти демократії та врядування. Це – про ефективність влади та довіру громадян до органів місцевого самоврядування і влади в цілому. Сьогодні ми проводимо друге засідання Платформи діалогу місцевого та центрального рівнів влади. І не тільки, щоб поділитися нашими успіхами. А й щоб обговорити проблемні питання, які стримують системне та ефективне відкрите врядування. Саме тому важливим є участь і Державного секретаря Кабінету Міністрів України і представників міністерств, із якими Асоціація зацікавлена розвивати співпрацю і координацію. Минулого року Асоціація спільно з проектом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи напрацювала Дорожню карту щодо сприяння розвитку відкритого та електронного врядування на місцевому рівні в Україні. І вже час переглянути та оновити Дорожню карту з врахуванням нашого успішного досвіду та нових викликів, які постали перед місцевим самоврядуванням сьогодні», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]