Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ратифікувала фінансову угоду на закупівлю нових тролейбусів і 50 вагонів метро

16 грудня 2021 року, 13:17

Депутати Київради затвердили Фінансову угоду між столицею та Європейським інвестиційним банком на закупівлю нових тролейбусів і вагонів метро за рахунок зовнішнього кредитного запозичення. За відповідне рішення проголосував 91 депутат Київради.

«Кошти будуть використані на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості, а саме: тролейбусів довжиною понад 11,9 метра та довжиною понад 18,5 метра. Це буде транспорт низькопідлоговий, пристосований для всіх пасажирів, зокрема, осіб із інвалідністю. Крім того, придбаємо 50 нових вагонів метрополітену з асинхронним тяговим приводом для Святошинсько-Броварської лінії підземки», – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зауважимо, що Міністерство фінансів України затвердило обсяг та умови здійснення місцевого запозичення:

  • розмір запозичення – 100 млн євро;
  • період, на який здійснюється запозичення – до 15 років, включаючи пільговий період 3 роки;
  • погашення кредиту здійснюється щопіврічними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи після завершення пільгового періоду;
  • відсоткова ставка за користування кредитними коштами – до 1,85% річних;
  • сплата відсотків за користування кредитними коштами здійснюється щопіврічними платежами відповідно до умов кредитного договору, починаючи з першої погодженої дати платежу після надання першого траншу кредиту.

Контроль за виконанням прийнятого рішення покладено на Постійну комісію Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]