Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко інформує про поточну ситуацію у столиці 4 листопада (+повнйи текст, відео)

04 листопада 2020 року, 11:07

О 12:00 Віталій Кличко у прямому ефірі інформує про поточну ситуацію в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- скільки додаткових лабораторій відкриють у столиці для тестування хворих на коронавірус;

- які заходи посилять у столичному громадському транспорті;

- скільки хворих на ГРВІ та грип у Києві.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Радий повернутися до активної роботи. Мій тест на коронавірус – негативний. І почуваюся я добре.

Але новини щодо розповсюдження вірусу у столиці – невтішні. За минулу добу в Києві – найбільша кількість хворих за весь період пандемії – 856! Померли 17 людей. Усього від коронавірусу в столиці 816 летальних випадків. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 40390.

Серед тих, хто захворіли: 456 жінок віком від 19-ти до 90-та років. Та 34 дівчинки від двох місяців до 17-ти років. А також 334 чоловіки віком від 18-ти до 83-ох рокiв. Та 32 хлопчики від п’ятнадцяти днів до 16-ти років. Захворіли, зокрема, і 43 медики.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 71-го пацієнта. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці 268 людей. Всього коронавірус подолав 13421 мешканець Києва.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили у Дніпровському районі – 132. У Деснянському – 109. Та в Солом’янському районі – 98 випадків.

Не зменшується і кількість киян, які потребують госпіталізації. Сьогодні у стаціонарах медзакладів міста лікуються 2005 хворих на коронавірус. Із них 34 дитини. У важкому стані перебувають 654 пацієнти. Кисневу підтримку отримують 803 людини. Під апаратами ШВЛ – 28 хворих. Іще 439 пацієнтів – у лікарнях із підозрою на коронавірус.

Наше місто і надалі збільшує кількість тестувань. Показник тестування у столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні понад 450 тестів на 100 тисяч мешканців. Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 196 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили більш, як 58 тисяч тестів. Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва.

 Працюють у столиці також мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів удома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1160 зразків. А всього з початку пандемії – майже 118 тисяч.

Хочу також повідомити, що для збільшення тестування у столичних лікарнях № 4 та № 5 найближчим часом встановлять додаткове лабораторне обладнання. А в чотирьох лікарнях: № 6, № 7, Київському міському центрі «Академія здоров’я людини» та в пологовому будинку № 5 обладнають НОВІ ПЛР-лабораторії. Місто їх замовило і найближчим часом чекає на поставку цього обладнання. А в медзакладах уже готують приміщення, де встановлять нові лабораторії. Вони дозволять додатково робити понад 2300 тестів за добу.

Наступне. Київ посилює контроль за дотримання заходів безпеки в комунальному громадському транспорті. Зокрема, в метро. Якщо в наземному транспорті зараз більше дисципліни. І пасажири, в основному, дотримуються маскового режиму, то в метрополітені багато людей нехтують правилами безпеки. Тому ми, силами «Муніципальної охорони», посилюємо контроль. І без масок у метро пасажирів не впускатимуть! Цей захід, перш за все, – для безпеки самих пасажирів. Бо найбільше випадків інфікування, за висновками фахівців, відбувається саме в громадському транспорті. І я прошу всіх не нехтувати правилами. І дотримуватися їх!

Також хочу нагадати, що окрім коронавірусу, зараз загострилися сезонні захворювання. Зокрема – на грип та ГРВІ. На сьогодні у столиці зареєстровано майже 10 тисяч випадків захворювання на ГРВІ та грип. Симптоми цих захворювань у порівнянні з коронавірусом дещо різні.

Докладніше про особливості перебігу хвороб – зокрема грипу та COVID-19 – у відео розповість інфекціоніст міської лікарні № 4 Євген Дубровський.

Прошу операторів відео.

ВІДЕО.

Тож, як бачимо різниця є. І в симптомах, і в перебігу хвороби. Тому будьте уважними до свого здоров’я. І при перших же ознаках захворювання звертайтеся до сімейного лікаря! Із власного досвіду скажу: коронавірус – хвороба підступна і виснажлива. Ліків від неї поки що немає. І сьогодні важливо кожному бути обережним. Щоб убезпечити і себе, і тих, хто поруч.

Дякую вам за увагу! Пам’ятайте про маски, антисептики, дотримання соціальної дистанції.

Бережіть себе!

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]