Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Якщо кількість хворих на коронавірус у столиці зростатиме, ми можемо ввести більш суворі обмеження»

20 березня 2020 року, 23:52

Якщо кількість хворих на коронавірус у столиці зростатиме, міська влада може запровадити більш суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Люди досі не розуміють, із якою загрозою ми зіштовхнулися. Люди досі не хочуть сидіти вдома. Люди не слухають наших порад і закликів, а це може призвести до дуже негативних наслідків. Я отримав поради з міста Ухань. І ми зараз використовуємо ті методи, які були застосовані там. Я впевнений, якщо ми скористаємося рекомендаціями зараз, вигравши час, ми мінімізуємо наслідки поширення хвороби. Нам важливо не просапати розповсюдження цієї хвороби», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що місто закуповує апарати для штучної вентиляції легень і сьогодні їх кількість – це  понад 300 одиниць. Також на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу столиця виділила 260 мільйонів гривень з резервного фонду міського бюджету. Київ закупив дві експрес-лабораторії, що дають більш достовірний результат та можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати за 40 хвилин, його достовірність – 97-99 відсотків.

Також Віталій Кличко наголосив на тому, що столиці, як і іншим містам України, необхідна допомога центральної влади, яка нещодавно позбавила міста кількох статей надходжень коштів у місцеві бюджети. Він закликав уряд під час ухвалення важливих рішень радитися з представниками місцевого самоврядування. 

«Коли у нас забирали місцеві податки, в нас не питали. А ці кошти– ключові для бюджетів багатьох міст України. Коли закривали метро – нас теж не питали. Коли центральна влада ухвалює важливі рішення, треба з нами радитися. Втім ми не чекаємо допомоги від центральної влади, і самі закуповуємо медичне обладнання, медичні маски, тести. Нам багато доводиться розв’язувати питань. І нам самим доводиться шукати виходи на постачальників медичного обладнання. У Києві дуже велика концентрація людей. І ми розуміємо, що у нас буде розповсюдження хвороби. І ці виклики вирішувати нам», – заявив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]