Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Японія і надалі підтримуватиме Україну. Але всі очікують, що наша країна ефективніше втілюватиме необхідні зміни» (відео)

06 вересня 2016 року, 11:11
Японія і політично, і економічно продовжить підтримувати Україну. Але для цього Україна повинна і надалі демонструвати, що втілює необхідні зміни та реформи. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у Токіо після зустрічей з японськими урядовцями, парламентарями та керівниками великих приватних компаній.

Зокрема, відбулися зустрічі Київського міського голови з віце-губернатором префектури Токіо Тацумі Андо, державним міністром закордонних справ Японії Нобуо Кіші, віце-міністром економіки, торгівлі та промисловості  Тошінао Накагава, членами японської парламентської асоціації дружби «Японія-Україна» на чолі з її головою, членом Палати представників парламенту Японії Ейсуке Морі.

Віталій Кличко подякував за політичну і фінансову підтримку України. А також за проекти, втілені разом з японською стороною в Києві. «Сьогодні і політичне керівництво Японії, і великий бізнес підкреслюють головне – підтримка України і надалі буде. Але для цього повинні продовжуватися зміни, мають втілюватися ефективні реформи, потрібні прозорі умови для роботи бізнесу та інвесторів. І я радий, що ті керівники великих компаній, з якими я спілкувався в Токіо, мають зацікавленість і готові інвестувати в проекти в Києві», – підкреслив Віталій Кличко.

Державний міністр закордонних справ Японії Нобуо Кіші під час зустрічі з Віталієм Кличком відзначив, що, заявивши про підтримку перетворень в Україні, японський уряд ухвалив рішення про надання допомоги на загальну суму $1,8 млрд і здійснює її. «Найбільший з проектів сьогодні – реконструкція Бортницької станції аерації. Сподіваємося,  це дозволить поліпшити екологію в Києві та комфорт його мешканців. І нам також приємно, що модернізовані вагони київського метро їздять на лінії і перевозять пасажирів», – підкреслив Нобуо Кіші. Він також додав, що японську сторону сьогодні хвилює напруга у відносинах України з Росією та наголосив, що має бути повне дотримання і виконання Мінських угод. Обома сторонами.

«Україна зі свого боку докладає всіх зусиль, щоб припинити агресію Росії проти нашої держави. Але ми будемо захищати свою незалежність і територіальну цілісність», – відзначив Віталій Кличко.

Також в Токіо мер Києва зустрівся з керівництвом компаній Itochu, спільно з якою був реалізований проект модернізації вагонів київського метро,  Marubeni та Hitachi. Обговорювалися зацікавленість та можливість участі японських компаній в проекті з реконструкції БСА, в будівництві нового сміттєспалювального заводу, інвестуванні в транспортну інфраструктуру та інші можливі проекти.

Також в Японії Віталій Кличко відвідає місто-побратим Києва Кіото, де зустрінеться з мером міста, та відвідає Кіотський науковий центр ASTEM.

Віталій Кличко зустрівся з віцегубернатором префектури Токіо Тацумі Андо

Віталій Кличко в Японії зустрівся з керівництвом компанії Marubeni

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]