Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За 4 роки ми реконструювали 339 парків та скверів столиці»

19 грудня 2018 року, 13:03

За 4 роки у столиці реконструювали і відремонтували 339 парків та скверів. Тільки за 2018-й рік оновили 104 парки та сквери. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про роботу міської влади в 2018-му році.

«Київ – це місто парків, одне з найзеленіших міст у світі! І одним з пріоритетів нашої роботи цього року було відновлення зелених зон. Ремонтні роботи здійснили у 104 парках та скверах – великих і маленьких. У місті побільшало зелених зон. Рішенням Київради статус зелених зон отримали 86 земельних ділянок. Всього за 4 роки ми реконструювали 339 парків та скверів», – заявив Віталій Кличко.

Загалом на облаштування парків та скверів у 2018-му році з бюджету міста виділили майже 370 млн грн.

За словами мера, зокрема, цього року киянам були представлені такі оновлені зони відпочинку: друга черга столичного парку «Наталка», оновлений парк «Відрадний», парк «Сирецький», перша черга парків «Перемога», «Володимирська гірка», перша черга парку «Муромець», зона відпочинку на Русанівській набережній, перша черга нового парку на проспекті Шухевича, оновлені сходи з Пейзажної алеї на Поділ. Також розпочали реконструкцію столичного зоопарку, перші результати якої будуть вже наступного року.

У наступному році столична влада продовжить роботи зі створення нових та реконструкції старих зелених зон. Так, планують відкрити третю чергу парку «Наталка», другу чергу парку «Володимирська гірка». Парк «Партизанської слави» матиме новий фонтан, у «Сирецькому» парку планують звести концертну сцену, збудувати фонтан. У парку «Совки» буде нова велодоріжка.

«З’являться у столиці і нові знакові туристичні об’єкти. Ми вже почали будувати міст, що з’єднає Володимирську гірку з Аркою дружби народів. Плануємо відкрити його наприкінці весни. Він стане ключовою частиною великого туристичного маршруту історичними місцями центру столиці», – наголосив мер.

Він додав, що в рамках облаштування цього маршруту будуть також оновлені Пейзажна алея, Алея художників, історичні фонтани столиці.

За словами Віталія Кличка, у 2019 році продовжиться реконструкція і столичного зоопарку. Вже навесні будуть відкриті після оновлення три озера поряд із входом на територію зоопарку і будівля для зимування птахів. Протягом року – новий вхід, приматник та один з найбільших в столиці акваріумів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]