Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення, необхідні для забезпечення життєдіяльності столиці в умовах боротьби з пандемією

23 липня 2020 року, 11:14

Київрада повинна ухвалити низку рішень, необхідних для забезпечення життєдіяльності столиці в умовах боротьби з пандемією коронавірусу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«Я закликаю всіх депутатів працювати конструктивно і ефективно. Сьогодні ми повинні ухвалити чимало рішень для забезпечення життєдіяльності міста в умовах боротьби з пандемією», – зазначив Віталій Кличко. 

 Зокрема, депутати мають внести зміни до міських цільових програм. І щодо коштів на медицину, аби були необхідні гроші для роботи медзакладів у боротьбі з коронавірусом. І щодо компенсації втрат комунальним перевізникам під час пандемії. Співробітники київського метрополітену та «Київпастрансу» звернулися до Київради підтримати проект такого рішення.

 «Йдеться, насамперед, про зарплати столичних транспортників. І про покриття витрат підприємств, спричинених вимушеним для них карантином. Тільки метрополітен, зазначу, втратив доходів під час карантину – понад 620 мільйонів гривень! І сьогодні ми не можемо залишити людей без зарплати!» – наголосив мер Києва. 

 Також він закликав ухвалити зміни до освітньої програми щодо ефективності використання коштів на будівництво та ремонт садочків і шкіл. Та внести коригування до програми «Турбота». Перш за все, в частині, що стосується запровадження електронного квитка в столиці.

«Ми надаємо змогу пільговикам користуватися посвідченнями для проїзду в комунальному громадському транспорті до 1 січня наступного року. Поки уряд не врегулює питання компенсації за проїзд пільговиків. Це – важливе рішення. І його потрібно ухвалити», – підкреслив Віталій Кличко. 

 Депутати мають розглянути і питання про продаж через відкритий аукціон дев’яти земельних ділянок. Це необхідно для наповнення бюджету міста. Особливо в умовах, коли місту фактично заблокували приватизацію об’єктів. Коли столиці перекривають джерела відкритих і прозорих надходжень до її бюджету. 

 «Закликаю вас ухвалити нарешті рішення про підтримку столичного бізнесу. А саме – про звільнення від сплати пайової участі за розміщення літніх і сезонних майданчиків закладів громадського харчування. А також давайте серйозно ставитися до питання про підтримку вкладників «Укрбуду». У нас є проект рішення про звільнення від пайової участі об’єктів «Укрбуду». Зараз «Київміськбуд» взявся за добудову ще шести об’єктів. Це важливо, бо тисячі людей чекають на своє житло, в будівництво якого вже вклали кошти», – зауважив мер столиці. 

 Він наголосив, що навіть в умовах кризи, спричиненої світовою пандемією, столиця розвивається і змінюється. Міська влада і далі ремонтує дороги і шляхопроводи, будує садочки та школи, оновлює парки і зелені зони.

 «І ми не повинні зупинятися в цій роботі. Столиця має ставати комфортнішої для її мешканців та тих, хто до нас приїжджає», – підкреслив Віталій Кличко. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]