Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав киян та всіх українців при перших симптомах ГРВІ якнайшвидше звертатися до лікарів

04 березня 2020 року, 14:40

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян та всіх українців якнайшвидше звертатися до лікарів при перших же симптомах ГРВІ. Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Як наголошують лікарі, при перших проявах симптомів ГРВІ (підвищення температури, нежить, слабкість, кашель, задуха, біль у м’язах) необхідно залишатися вдома та якнайшвидше зв’язатися з лікарем, із яким ви підписали декларацію. Лікар вас уважно вислухає та прийме рішення щодо подальших дій. Це може бути його візит до хворого, дистанційне спостереження або – рекомендація негайно викликати «швидку», – зазначив Віталій Кличко. 

Він також повідомив, що відсьогодні у столичних школах і дитячих садочках розпочали вимірювати температуру учням і вихованцям.

«Термометрами заклади освіти забезпечені – у тому числі, й безконтактними. Також у школах і садках Києва посилили контроль за дотриманням режиму миття рук та дезінфекції приміщень – вологого прибирання, обробки поверхонь меблів, дверних ручок, регулярного провітрювання, дотримання температурного режиму», – написав мер Києва.

Він наголосив, що в столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна зателефонувати в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть звертатися за номером 15-83 зі стаціонарного телефону (безкоштовно) та 044-235-01-01 – з мобільного (згідно з тарифами мобільного оператора).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]