Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Завтра Київрада розгляне питання про збільшення доплат столичним медикам

21 грудня 2020 року, 12:10

У вівторок, 22 грудня, на позачерговому засіданні, що скликав мер Києва Віталій Кличко, депутати Київради повинні розглянути, зокрема, питання про збільшення із січня 2021 року доплат столичним медикам. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Парламент ухвалив минулого тижня Державний бюджет України. Але сфера охорони здоров’я не отримала належної фінансової підтримки. Така ситуація – неприпустима! І в столиці ми такого допустити не можемо. Тому я дав доручення департаментам охорони здоров’я та фінансів КМДА опрацювати всі можливості та подати пропозиції до проекту бюджету столиці на наступний рік. Щоб збільшити видатки на фінансову допомогу медикам комунальних лікарень Києва. Ідеться про щомісячні надбавки до зарплатні, яку тепер за реформою медикам виплачує держава. Я запропонував, щоб із січня наступного року щомісяця додатково до своєї зарплатні лікарі отримували – 5 тисяч гривень, медсестри – 4 тисячі, молодший медперсонал – 2 тисячі гривень», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, якщо ці зміни про посилення соціального захисту медиків будуть внесені до програми «Здоров’я киян» – наступного року таку фінансову допомогу будуть отримувати 30 тисяч медичних працівників столиці.

«І це питання ми маємо розглянути і ухвалити вже завтра – на позачерговому засіданні Київради, яке я скликав на 22 грудня. Ми зобов’язані підтримувати наших медиків, які в надскладних умовах рятують здоров’я і життя киян! І ми робимо все, що можливо, і що залежить від нас. Переконаний, депутати Київради проголосують за рішення про підтримку лікарів, медсестер і молодшого медичного персоналу. Без зайвого політиканства та маніпуляцій», – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]