Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада звернулася до Уряду та МОЗ щодо використання відомчих лікарень для прийому та лікування хворих на коронавірус

08 квітня 2021 року, 15:25

Депутати Київради звернулися до Уряду та Міністерства охорони здоров’я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, які розташовані у місті Києві, для прийому та лікування хворих на коронавірус. Мова йде про близько 10 тисяч лікарняних ліжок у 12 відомчих лікарнях. Підтримали таке рішення 102 депутати, які зібралися на засідання у режимі відеоконференції.

«Уже кілька днів Україна посідає перше місце в Європі та 7-е місце в світі за кількістю інфікованих на коронавірус. Тільки за минулу добу в Києві – майже 1,9 тисяч інфікованих. Ситуація в столиці – дуже складна. Особливо із наявністю вільних ліжок. Адже заповненість ліжок на сьогодні в столичних лікарнях, які приймають хворих, – понад 77 відсотків. Більшість медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, – заповнені. В окремих комунальних закладах завантаженість вже понад 100 відсотків від потужності. Тому сьогодні на засідання Київради ми винесли питання про звернення до Уряду та Міністерства охорони здоров’я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у столиці, для лікування хворих на коронавірус киян. Бо я неодноразово звертався, закликав, пояснював урядовцям критичність цього питання. Але киян ігнорують і нехтують інтересами мешканців столиці. Я вважаю таку позицію Кабміну, МОЗ неприйнятною в умовах такої складної ситуації із захворюваністю в Києві і в Україні загалом. Адже сьогодні вага кожного ліжка – це людське життя!» – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка. Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, у протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню, облаштовують ліжка. І вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус. А міський госпіталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів – зокрема, терапевтичного та неврологічного, яких наразі не можуть приймати інші медзаклади, де звільнили чи звільняють ліжка, щоб лікувати хворих на коронавірус.

Нагадаємо, всього в місті на сьогодні є 6550 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Із них 6200 ліжок Київ підготував самотужки. Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються понад 5 тисяч осіб – 4,6 тисяч хворих на коронавірус, а також майже 400 осіб з підозрою на коронавірус. Більше 3 тисяч пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують понад 3,8 тисячі людей. Під апаратами ШВЛ – 77 хворих.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]