Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Зусиллями комунальників наслідки стихії у столиці були оперативно ліквідовані»

27 липня 2018 року, 20:17

Зусиллями комунальників наслідки стихії у столиці були оперативно ліквідовані. Про це в ефірі радіо «НВ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Стихії відбуваються усюди. І ефективність роботи муніципальної влади полягає у тому, наскільки швидко вона може впоратися із такими викликами. У Києві негода повалила багато дерев, деякі білборди, були підтоплення у місті. На наступний ранок усі наслідки потужної зливи були ліквідовані, і місто приступило до звичного життя. Із наслідками негоди комунальні служби столиці впоралися», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що в окремих районах міста за декілька годин випала майже тримісячна норма опадів, тож значна частина зливових каналізацій не впоралася із таким обсягом води.

За словами мера, у столиці прокладено близько 800 кілометрів зливових каналізацій, більшу частину яких не ремонтували та не оновлювали десятиліттями. Віталій Кличко зауважив, що на ділянках більшості доріг, де здійснюють капітальні ремонти, зливову каналізацію відновлюють, і там вона відповідає сучасним вимогам. Але у місті залишається велика частина старих комунікацій, які не можуть впоратися із таким аномальним потоком води, як це було 25 липня. Наразі міські служби визначають найпроблемніші ділянки, де буде замінено систему зливової каналізації.

«Уже виділені кошти. І я як мер беру зобов’язання перед мешканцями Лівобережки, що до кінця року ми зробимо там нову ливнівку, яка вирішуватиме цю проблему», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]