Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з делегацією Руху підприємств Франції

25 червня 2021 року, 17:59

Інвестиційні проекти та майбутню співпрацю Києва та французького бізнесу обговорив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з делегацією Руху підприємств Франції (MEDEF), що відбулася в Києві.

Віталій Кличко подякував французьким партнерам за підтримку України в її прагненні стати частиною європейської спільноти, за підтримку суверенітету та територіальної цілісності Української держави.

Мер Києва підкреслив, що найкращою відповіддю імперським амбіція Росії буде успішний економічний розвиток України та високий рівень життя її громадян.

Віталій Кличко зазначив, що до пандемії коронавірусу 60 відсотків іноземних інвестицій в Україну надходили саме в столицю. І сьогодні Київ потребує інвестиційних проектів, нових технологій, реалізації цікавих ідей і партнерів для їх втілення.

«Місто може запропонувати чимало привабливих інвестиційних проектів. Ми робимо все, щоб умови для бізнесу були прозорими і сприятливими, щоб інвестори були зацікавлені вкладати кошти в українську столицю», – зазначив Віталій Кличко.

Мер столиці розповів про нещодавній візит міністра фінансів та економіки Франції Бруно Ле Мера, під час якого були досягнуті домовленості щодо участі французької сторони в проектах з модернізації систем водопостачання Києва.

Президент MEDEF Жофруа Ру де Безьє повідомив, що це – перший візит Руху підприємств Франції до України. До складу делегації MEDEF входить 20 компаній, які працюють у різних галузях, і всі вони дуже зацікавлені в налагодженні ділових зв’язків з Україною і з Києвом.

У відповідь на запитання голови Українсько-французької ради MEDEF Лорана Жермена про інвестиційні проекти, Віталій Кличко окреслив декілька напрямів, інвестицій у які Київ потребує найбільше. Зокрема, це будівництво метро, доріг та транспортної інфраструктури, підземних і наземних паркінгів, реконструкція застарілих мостів та трамвайних колій, розвиток міського електротранспорту, переробка сміття та інші.

Представники французького бізнесу висловили зацікавленість в участі своїх компаній у розробці проектів із будівництва залізничної інфраструктури, зокрема трамвайних колій та метрополітену, доріг і транспортних вузлів, реконструкції мостів, у модернізації систем водопостачання і проектів у сфері кібербезпеки.

Пан Жофруа Ру де Безьє запросив Віталія Кличка до Парижа, де Київ зможе представити і обговорити конкретні інвестиційні проекти. 

MEDEF – найбільш авторитетна спільнота ділових кіл Франції, яка об’єднує близько 800 тисяч підприємств і спирається у своїй діяльності на 76 галузевих федерацій виробників Франції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]