Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Водопровідна вода у Києві безпечна та відповідає чинним нормам – ПрАТ «АК «Київводоканал»

29 травня 2023 року, 17:09

На сьогодні якість питної води у Києві контролюється за санітарно-токсикологічними, органолептичними та фізико-хімічними показниками відповідно до Державних санітарних норм і правил «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22.04.2022 № 683 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25.05.2022 за №564/37900, що застосовуються у період воєнного стану.

За показниками епідемічної та радіаційної безпеки контроль здійснюється відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Фахівці Київводоканалу щодня суворо контролюють якість води і гарантують її безпечність. Однак, останнім часом спостерігається підвищення забарвленості води, що зумовлено надзвичайно високою забрудненістю річок Дніпра та Десни. Через це, незважаючи на підвищення дози коагулянтів в процесі водопідготовки, питна вода може мати візуально помітний жовтий відтінок.

Звертаємо у вагу, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишаються в межах норми ДСанПіН «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру», згідно якого дозволяється підвищення забарвленості до 35 градусів, каламутності до 3,5 НОК, загального заліза до 1,0 мг/л. Але ці показники впливають лише на візуальні якості води, і вода при цьому залишається цілком безпечною.

Також зазначимо, що контроль за якістю водопровідної води у столиці постійно здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві. Відхилень від нормативних вимог не зафіксовано.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]