Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Громада столиці буде залучена до прийняття важливих для міста рішень

25 травня 2021 року, 15:24

Громада столиці буде залучена до прийняття важливих для міста рішень. Таку позицію озвучив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час наради із представниками Офісу Ради Європи щодо зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень.

У заході також взяли участь заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, керівник проєкту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень» Володимир Кебало.

Сторони обговорили підтримку змін інструментів громадської участі, вдосконалення положення про електронні петиції, ухвалення та апробації Положення про громадський простір та участь мешканців у його плануванні.

Як зазначив Володимир Бондаренко, депутати Київради готові втілювати ініціативи територіальної громади.

«Попереду багато роботи в частині удосконалення механізмів залучення громади до прийняття рішень. Це і електронні петиції, і місцеві ініціативи, і форми консультацій із киянами. Це врегулювання як механізмів, передбачених законом, так і введення нових, наприклад, CivicLab», – повідомив Володимир Бондаренко.

Сторони домовилися про подальші кроки, які включають, серед іншого, розробку Статуту міста, запровадження інноваційних методик публічних консультацій – CivicLab та UChange, та впровадження механізму шкільного громадського бюджету в Києві.

Олена Литвиненко підкреслила, що Офіс Ради Європи в Україні зацікавлений та налаштований на плідну роботу з Київською міською радою та довгострокову перспективу.

Представники Офісу Ради Європи, у свою чергу, закликали сприяти Київській міській раді ухвалити найближчим часом Положення про Е-петиції та не зволікати з реформою Е-петицій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]