Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці регламентували електронні консультації із громадськістю через мобільний застосунок Київ Цифровий

05 жовтня 2023 року, 17:45

Для більшої залученості киян до рішень міської влади, Департамент суспільних комунікацій і Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА розробили порядок проведення електронних консультацій із громадськістю за допомогою мобільного застосунку Київ Цифровий у модулі «Опитування». Йдеться про обговорення проєктів нормативно-правових актів, перейменування об’єктів міської топоніміки та соціологічні опитування. Відповідне рішення сьогодні підтримали депутати Київської міської ради 64 голосами «за».

«Хочу підкреслити, що основною платформою для консультацій із громадськістю щодо проєктів нормативно-правових актів залишатиметься Офіційний портал Києва. Мобільний застосунок Київ Цифровий – додаткова можливість у цьому процесі. Це жодним чином не заміняє інші інструменти участі, які функціонують у столиці, навпаки – розширює можливості для громади. Наша мета – долучити якомога більше жителів міста до обговорення того чи іншого питання при підготовці рішень міської влади. Так ми будемо більш широко розуміти позицію містян і зможемо приймати ефективні рішення для розвитку нашого міста», – прокоментував прийняте рішення Київради директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що наразі в застосунку Київ Цифровий кількість відданих голосів у модулі «Опитування» більше 3 мільйонів. Це демонструє активну зацікавленість містян у процесах розвитку столиці. Зокрема, кияни активно брали участь у процесі перейменування та віддали понад 6,5 мільйона голосів за нові назви вулиць, провулків, бульварів, проспектів і площ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]