Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Укриття, передані в оренду, будуть вилучені протягом доби, якщо орендар перешкоджатиме їх використанню за призначенням

09 червня 2023 року, 10:47

У Київській міській раді врегулювали окремі питання належного використання захисних споруд цивільного захисту у столиці. Таке рішення було підтримано на позачерговому пленарному засіданні Київради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, на сьогодні 27,5% укриттів для населення перебувають у приватній власності. Доступ до них у більшості випадків унеможливлено, тому або власники відновлять доступ людей, або ці укриття будуть у них вилучені.

«Рішенням передбачено, що укриття, які передано в оренду, будуть вилучені протягом 24 годин, якщо орендар буде перешкоджати їх використанню за призначенням. До укриттів має бути забезпечено цілодобовий доступ населення. Також необхідно підтримувати громадський порядок на прилеглих до них територіях, а в комунальних укриттях – ще й забезпечити цілодобову охорону. Крім цього, доручено розробити систему дистанційного відкриття замків для доступу до укриттів, а також розробити та затвердити за погодженням із ГУ ДСНС України в місті Києві правила роботи укриттів у приміщеннях із обмеженим доступом, зокрема це стосується закладів освіти, медичних стаціонарів. Також зазначу, що безумовним пріоритетом бюджетного фінансування є проведення робіт з підготовки до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що крім цього, Київська міська рада направила звернення до Кабінету Міністрів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за недопуск населення до укриттів для власників, користувачів та балансоутримувачів усіх форм власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]